Helyi közélet

2016.11.08. 09:17

Startup-hét Debrecenben: összehozni a szereplőket

Debrecen - Egy héten keresztül mutatják majd be a helyi és a nemzetközi szintű sikersztorikat.

Debrecen - Egy héten keresztül mutatják majd be a helyi és a nemzetközi szintű sikersztorikat.

A Startup Hét Debrecen 2016 célja, hogy összehozza a város vállalkozás-ösztönző programjait, szereplőit, és egy héten keresztül kiemelt médiafigyelemmel kísérve mutassa be egyrészt a helyi sikersztorikat, vállalatokat, másrészt pedig a nemzeti és nemzetközi előadók által tudást hozzon be városunkba, ezáltal hosszú távon is növelve Debrecen versenyképességét.

Jöjjenek haza!

A rendezvény további küldetése, hogy elősegítse a Debrecenbe történő hazavándorlást, az úgynevezett „reverse brain-drain” által hazacsábítsa a külföldre költözött fiatalokat, megmutatva nekik, hogy élhető, vállalkozóbarát, és szerethető a városunk. A Startup Hét Debrecen 2016 elnevezésű rendezvényt hat fő program alkotja, november 14 és 19 között, hétfőtől szombatig naponta egy-egy, melyből kettő angol nyelvű, ezzel megszólítva a Debrecenben élő, dolgozó vagy tanuló külföldieket. A fő programok mellett tíz kísérő programot is lebonyolítanak. Ezeket civil szervezetek és startupok szervezik, mégpedig saját tematika alapján.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában