Helyi közélet

2016.11.21. 11:57

Pezsgő közösségi életet élnek Tiszagyulaházán

Tiszagyulaháza - A helyiek mindig sort kerítenek arra, hogy pihenhessenek.

Tiszagyulaháza - A helyiek mindig sort kerítenek arra, hogy pihenhessenek.

Fesztiválokat rendeznek, hagyományokat ápolnak és ünnepségeket tartanak az év minden szakában. Az önkormányzat évente számos rendezvényt szervez a lakosok számára. Mikó Zoltán polgármester kiemelte a Gólyafesztivált. Ennek keretén belül az idén először megszervezték a Hajdú-Bihar megyei közfoglalkoztatási fesztivált is, ahol 15 település mutathatta be a közmunkásaik által készített portékákat.

– Nagy sikere van a gyereknapnak, illetve a mikulásnak. Ilyenkor érdekes programok, játékok várják a kicsiket. Mikuláskor a településen lakó minden 14 év alatti gyereket megajándékoz az önkormányzat, függetlenül attól, hogy itt jár óvodába és iskolába, vagy sem. Rajtuk kívül az időseknek is készülünk egy különleges nappal: minden évben megtartjuk az idősek napját is. Az idén minden szépkorú lakosunk kap egy kézzel hímzett, népi motívumokkal ellátott tűpárnához hasonló kis díszt, amiket az önkormányzati varroda dolgozói készítenek el – válaszolta lapunk kérdésére a polgármester.

Adventi vásár és sokadalom

Idén november 27-én nyílik meg az adventi vásár a 750 fős kistelepülésen. A karácsonyt megelőző négy vasárnap mindegyikére meghívnak egy települést, amelyik a rendezvény díszvendége lesz. – A tervek szerint december 21-ig látogathatják majd a vásárunkat. Helyben készítünk majd kürtöskalácsot, illetve mézes pogácsával és mézeskaláccsal is szolgálhatunk majd. Ezen kívül a forralt bor, ami elmaradhatatlan velejárója a hideg időszaknak. A helyi ovisok és iskolások is külön műsorral készülnek, és a debreceni Zeneteátrum is fellép – ismertette Mikó Zoltán.

Kulturális fejlődésben bíznak

Nincs múzeumuk, és tájházuk, pedig szükség lenne rá. A közeljövőben szeretnének pályázatot beadni, és felépíteni egy tájházat.

HBN–BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában