Helyi közélet

2016.11.20. 11:24

Miért tartjuk vonzónak?

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az egyik társkereső oldal felmérése szerint a hasonló szabadidős program igénye megelőzi a szexét.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az egyik társkereső oldal felmérése szerint a hasonló szabadidős program igénye megelőzi a szexét.

Nem is tévedhetne nagyobbat, ha azt gondolja, hogy online társkereső oldalakon valószínűleg olyanokkal fog közelebbi ismeretségbe kerülni, akikkel hasonló értékekben hisznek, hasonló alapelvek szerint élik az életüket. Nem, hogy téved, de egyenesen ez a legutolsó tényező az ismerkedők úgynevezett összeillési listáján. De akkor vajon miben kell a leginkább hasonlítania két egyedülállónak egymásra, hogy kialakulhasson köztük a kölcsönös szimpátia, amiből később akár életre szóló kapcsolat is válhat?

A fő a közös téma

A VagyokNeked.hu üzemeltetői megvizsgálták, hogy azon társkeresőik között, akiknél már kialakult a kölcsönös érdeklődés, személyiségük melyik területei mutatnak a legnagyobb hasonlóságot, miben vannak a másikhoz hasonló vagy megegyező véleményük, elvárásaik. Akik most a szexualitásra tippelnek, szintén távol állnak a valóságtól, ugyanis még mindig van két erősebb terület, aminek hasonlósága vagy jobb esetben akár teljes egyezősége meghatározza, hogy kialakul-e közöttük vonzalom. A legelső tényező a kutatás szerint nem más, mint az egyedülálló társkereső életmódja, szabadidős tevékenysége. Ezen múlik leginkább, hogy lesz-e kölcsönös szimpátia. Minél inkább hasonló életmódot folytatnak, minél inkább megegyezik a szabadidejük eltöltési módja, annál valószínűbb, hogy vonzónak találják a másikat és folytatják az ismerkedést az első néhány levélváltást követően, hiszen azonnal van mindkettejük számára lényeges témájuk a beszélgetéshez.

Az anyagiak is fontosak

Ezt követik az egyéni célok, a munkához és a pénzhez való viszony. Minél inkább hasonló a munkájuk, vagy hasonló a véleményük az anyagiakról, annál nagyobb az esély a közös vonzalomra – derült ki a kutatásából. Meglepő, de a kommunikációs, konfliktuskezelés során mutatott hasonlóságok csupán a negyedik helyen állnak az összeillési listán. Sokkal fontosabb, hogy minél több közös pont legyen két ember életmódjában, hobbijában, vagy akár az anyagi javakhoz és munkájukhoz való viszonyában, mint abban, hogy hasonlóan kommunikáljanak vagy szexuálisan megtalálják az összhangot.

És hogy mennyire számítanak a közös gondolatok a családalapítással, családi élettel, otthonnal kapcsolatban? A fentiekhez képest szinte semennyire, a kapcsolat első fázisában, a szimpátia kialakulásánál legalábbis. Ezzel jó, ha minden társkereső tisztában van, mielőtt élete párját szeretné megtalálni egy online társkereső oldalon.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában