Helyi közélet

2016.11.22. 16:36

Magyar–ukrán üzleti csúcs Debrecenben

Debrecen - A két ország kormányfője is köszöntőt mond a tanácskozáson.

Debrecen - A két ország kormányfője is köszöntőt mond a tanácskozáson.

A Debreceni Egyetemen találkozik Orbán Viktor miniszterelnök Volodimir Boriszovics Hrojszman ukrán kormányfővel pénteken. Az universitas ad ugyanis otthon a Magyar Nemzeti Kereskedőház Magyar–Ukrán Üzleti Fórumának. A szakmai előadások, panelbeszélgetések üzleti tárgyalások témája az ukrán és hazai vállalkozások közötti együttműködési lehetőségei a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, az információs technológiák és a gyógyszeripar területén. A fórumon részt vesz többek között Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Nagy János államtitkár, Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója, Volodimir Selkunov, az Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara ügyvezetője. Jelen lesz továbbá az Ukrán Gyáriparosok és Vállalkozók Szövetsége elnöke, Anatolij Kinak, illetve Kota György, a Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara ügyvezető igazgatója.

A fórumon a két kormányfő mellett köszöntőt mond Papp László polgármester és a házigazda egyetem rektora, dr. Szilvássy Zoltán.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában