Helyi közélet

2016.11.14. 11:53

Konyhakéssel vágta volna el élettársa nyakát

Debrecen - A Debreceni Ítélőtábla Dr. Balla Lajos vezette tanácsa helybenhagyta az Egri Törvényszék ítéletét.

Debrecen - A Debreceni Ítélőtábla Dr. Balla Lajos vezette tanácsa helybenhagyta az Egri Törvényszék ítéletét.

Az első fokon eljárt Egri Törvényszék 2016 áprilisában K. F. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 5 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban büntetése 2/3 részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott akkori élettársával és édesanyjával, együtt laktak Gyöngyöstarjánban. A vádlott alkalmi munkákból származó jövedelmét italozásra, játékgépezésre, szerencsejátékra költötte. A háztartáshoz nem járult hozzá, azért az életvitele miatt rendszeresek voltak a családon belüli konfliktusok, veszekedések, különösen az édesanyjával, a későbbi sértettel. 2014 áprilisában, míg a sértett a templomban volt, a vádlott főzéshez készülődött. Közben azonban elment a boltba, ahol alkoholt fogyasztott, majd szerencsejátékot játszott. amin nyert 48.000 forintot. Mire a férfi ittas állapotban hazaért, a sértett már otthon volt. Veszekedni kezdtek a vádlott ittassága miatt. A sértett megpróbálta a vádlottat a kitaszítani a konyhából, azonban ez nem sikerült, ezért az asszony ment ki a helyiségből. A vádlott magához vette egy konyhakést és megpróbálta a sértett nyakát elvágni. A sértett védekezésül összefogta a ruhát a nyakánál így a kés az asszony kezét vágta meg. A vádlott ezt követően egy virágládába szúrta a kést és hívta a rendőrségi segélyhívót. A sértett 8 napon belüli sérülést szenvedett.

- Debreceni Ítélőtábla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában