Helyi közélet

2016.11.02. 07:20

Két oszlop állta útját mindennapi életének

Mikepércs-Bodóháza - Télen tüzelő nélkül, egész évben tele az emésztőakna, segítség jönne, de nem tud.

Mikepércs-Bodóháza - Télen tüzelő nélkül, egész évben tele az emésztőakna, segítség jönne, de nem tud.

Megoldódott Porkoláb Józsefné, Mikepércs-Bodóházán élő asszony problémája, akinek az otthonához vezető zsákutca bejáratát két, a füvön keresztbe fektetett betonoszloppal zárták le, és emiatt sem a szippantókocsi, sem a téli tüzelőt szállító jármű nem tudott eljutni az ingatlanhoz.

Egy évig hiába

A nehéz helyzetbe került asszony végső elkeseredésében a szerkesztőségünket kereste meg problémájával. Elmondta, hogy másfél éve semmiféle négykerekű jármű nem tudja megközelíteni az otthonát, mert valaki betonkarókat tett le. Panaszával volt a polgármesteri hivatalban, ahol azt válaszolták neki, hogy az oszlopok eltávolítása nem az ő feladatuk, az a terület a vasúté. A polgármesteri hivatal jogi osztálya tanácsolta neki, hogy vigye bíróságra az ügyet, erre azonban nincs pénze. Majd az állampolgársági jogok biztosához irányították, ám ott sem kapott választ. A vasút jogtanácsosa sem törődött a panaszával.

Fotó: Kovács Péter

Egy éve intézi ezt az ügyet, de érdemi lépés nem történt. Korlátozott anyagi helyzete miatt ügyvédet nem tud fogadni. Tavaly télen a gyerekeinél lakott, mert nem tudott fűteni, mivel az utcáról nem tudta volna egyedül behordani a tüzelőt, illetve az emésztőgödör megtelt, szippantatni sem tudta.

A MÁV tűri

Porkoláb Józsefné problémájával megkerestük a MÁV Kommunikációs igazgatóságát, ahonnan írásban kaptunk választ. Megtudtuk, hogy a témában a mikepércsi önkormányzat is megkereste a MÁV-ot, az egyeztetések még folynak. Ugyanis az az alapvető probléma, hogy a területen áthaladó gépjárművek szélességüktől függő mértékben beleérnek a vasúti pálya űrszelvényébe, ami balesetveszélyes helyzetet teremt. Ennek megakadályozására kerültek a MÁV vagyonkezelésében álló területre a betonaljak. A vasúttársaság egyébként a lakóépület megépítése óta tűri a tulajdonos átjárását.

A vasúttársaság tisztában van azzal, hogy a telek megközelítése az űrszelvény érintése nélkül fizikai képtelenség, eltávolította a beton­aljakat, egyúttal tájékoztatja az önkormányzatot és a tulajdonost a megközelítés legális módjairól.

HBN–KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában