Helyi közélet

2016.11.30. 18:18

Időjárás-jelentés - 2016. november 30.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

A meteorológiai ősz utolsó napján a szárazföld jelentős részén télies az idő. Finnország, Fehéroroszország, Oroszország európai területén, a balti államokban és Ukrajnában napközben is fagy, sőt az Ural előterében -10 fok alatti a maximum-hőmérséklet. Mérsékelt a felmelegedés a Brit-szigetektől Közép-Európán át egészen a Fekete-tenger nyugati medencéjéig húzódó sávban is, enyhe idő már csak a Földközi-tenger délnyugati, déli területein van. Észak- és Kelet-Európában sok a felhő is, északkeleten elszórtan havazik, nyugatabbra eső, havas eső esik. Csütörtök estig a jelenleg még nyugatról a Kárpát-medence fölé benyúló magasnyomás leépül, melegfront éri el térségünket. A kialakuló erőteljes magassági áramlásban átmenetileg enyhébb, nedves levegő érkezik.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

Észak felől mindenütt megnövekszik a felhőzet, és csütörtökön általában erősen felhős lesz az ég, csupán hajnalban az Alföldön, délután délnyugaton lehet szakadozottabb a felhőzet. Délnyugaton a csapadék esélye csekély, másutt elszórtan várható éjszaka hószállingózás, kisebb havazás, a Kisalföldön helyenként havas eső. Napközben gyenge eső valószínű, az északkeleti határ közelében fordulhat elő még havas eső, esetleg hó. A szerdán többfelé élénk nyugati, délnyugati szél csütörtökön nyugatira, északnyugatira fordul és többfelé várható erős, késő délutántól az Észak-Dunántúl magasabban fekvő részein viharos széllökés.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4 fok között alakul, északnyugaton lesz enyhébb a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 2 és 9 fok között valószínű, a nyugati határnál várható az enyhébb idő.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában