Helyi közélet

2016.11.29. 16:26

Időjárás-jelentés - 2016. november 29.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

A Brit-szigetektől a Benelux-államokon át egészen az Alpok vonulatáig magasnyomás húzódik. Területén csendes, nyugodt, többnyire napos az idő. Jóval változékonyabb, változatosabb az időjárás az anticiklontól északra és keletre. Az Észak-, Északkelet-Európa felett örvénylő ciklonok áramlási rendszerében több hullámban nedves levegő halad dél, délkelet felé, hatására a szárazföld keleti felén gyakran erősen felhős az ég, elszórtan havazik, hózáporok alakulnak ki, nyugatabbra az eső esik. Finnországban, a Kelet-európai-síkságon, az Ural térségében napközben is fagy, a kontinens nagy részén pedig 2 és 8 fok között változik a csúcsérték. 15 fok feletti délutáni hőmérséklet csupán a délebbi szélességeken jellemző; Portugáliában, Dél-, Délkelet-Spanyolországban, az Appennini-félsziget déli harmadán, illetve az Égei-tenger térségében mérnek 15, 20 fok közötti maximumot. A Kárpát-medence az említett magasnyomás peremén helyezkedik el. Szerdán ez az anticiklon nyugatabbra húzódik vissza, az észak felől érkező nedvesebb levegő térségünket is eléri.

Várható időjárás az ország területén szerda estig

Az ország nagy részén még éjszaka is derült lesz az ég, ám északkeleten maradhatnak felhős körzetek, de csapadék ott sem valószínű. Szerdán napközben észak felől megnövekszik, estére meg is vastagszik a felhőzet, csapadék estig azonban még nem várható. Eleinte az északnyugati, szerdán a nyugati, délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -8 fok között valószínű, a derült, szélcsendes körzetekben ennél néhány fokkal hidegebb lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 2 és 6 fok között alakul.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában