Helyi közélet

2016.11.23. 17:56

Időjárás-jelentés - 2016. november 23.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Európa keleti felének időjárását nagyméretű magasnyomás alakítja. Az anticiklon peremén többfelé párás, ködös a levegő, illetve már napok óta a balti államoktól Fehéroroszországon és Ukrajnán át egészen a Fekete-tengerig széles sávban helyzetét nem változtató rétegfelhőzet húzódik. Ciklonális hatásoknak köszönhetően erősen felhős vagy borult az ég a kontinens nyugati harmadán, ahol több helyen az eső is esik. A felhő és a csapadék ellenére még mindig az átlagosnál több fokkal enyhébb az idő, a legmelegebbet Délkelet-Spanyolországban, az Appennini- és a Balkán-félszigeten mérik, ahol 20, 23 fokig is felmelegszik délutánra a levegő. A két nagykiterjedésű légköri képződmény közötti átmeneti zónában - a Kárpát-medence térségében - napos, száraz az idő. Ebben a helyzetben csütörtök estig még jelentős változás nem várható, a medencében továbbra is számíthatunk napsütésre, de az éjszaka képződő köd helyenként már tartósan megmarad.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

Éjszaka ismét többfelé köd képződik, nagyobb területen a Dunától keletre. Csütörtökön a köd, valamint az alacsonyszintű felhőzet fokozatosan zsugorodik, oszlik, de főként az Észak-Alföldön maradhatnak tartósan ködös, felhős körzetek. Délután pedig nyugaton helyenként már megnövekszik a fátyolfelhőzet. Csapadék nem várható. A délkeleti szél elsősorban a Kisalföld térségében lesz élénk, néhol erős.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és +3 fok között alakul, nyugaton lesz enyhébb az éjszaka, ott 6, 7 fok is valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul, de a felhős, párás, ködös részeken 5 fok közelében marad, 15 fok fölé pedig a nyugati határnál emelkedik a hőmérséklet.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában