Helyi közélet

2016.11.01. 17:19

Időjárás-jelentés - 2016. november 1.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Kontinensünk középső és déli vidékeinek időjárását anticiklon alakítja. Területén változóan felhős az ég, helyenként tartósan megmarad a köd, illetve az alacsonyszintű felhőzet, délen azonban túlnyomóan napos az idő, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor a Skandináv-félsziget fölött ciklon örvénylik, emiatt arrafelé erősen felhős az ég, és több helyen esik az eső. Szintén ciklon található a Kelet-európai-síkság felett, ezért Kelet-Európában is felhős az idő, többfelé havazik. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi és keleti vidékén általában -3 és +5, középen pedig 8 és 15 fok között változik. Enyhe az idő a nyugati és déli tájakon, ahol a kora délutáni órákra többnyire 18 és 25 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Pireneusi-félsziget délnyugati részén 26, 27 fokot is mérnek. Szerda estig a Kárpát-medence fölé nyugat felől eleinte váltakozó nedvességtartalmú, enyhe, majd észak felől átmenetileg egyre nedvesebb, hidegebb levegő érkezik.

Várható időjárás az ország területén szerda estig

Éjszaka fátyolfelhős lesz az ég, az északkeleti határvidéken lehet vastagabb felhőzet, ott néhol jelentéktelen eső előfordulhat, másutt csapadék nem valószínű. Szerdán kezdetben fátyolfelhős lesz az ég, majd mindenütt megvastagszik a felhőzet, és délelőtt északnyugaton helyenként, délután főként a Dunántúlon és délen várható eső, záporeső. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül, éjszaka egy-egy erős széllökés is lehet, majd szerdán a szél egyre többfelé északnyugatira, nyugatira fordul, és sok helyen megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 10 és 17 fok között alakul.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában