Helyi közélet

2016.11.22. 10:46

Fulladásig fajul a helyzet Debrecenben? - Az Időkép szerint óriási volt a baj

Debrecen - Félelmetes adatokkal sokkolt az<a href="http://www.idokep.hu/szmog"> Időkép szmogtérképe</a>. A számokból délelőtt az volt kiolvasható, hogy Debrecenben, illetve a megyeszékhely környékén a légszennyezettség mértéke a megengedett érték 172-szerese! (délelőtt 10:15-kor) De vajon valóban ennyire szennyezett a levegő? 

Debrecen - Félelmetes adatokkal sokkolt az Időkép szmogtérképe. A számokból délelőtt az volt kiolvasható, hogy Debrecenben, illetve a megyeszékhely környékén a légszennyezettség mértéke a megengedett érték 172-szerese! (délelőtt 10:15-kor) De vajon valóban ennyire szennyezett a levegő? 

A legszennyezés.hu adatai szerint viszont a levegő szennyezettségi szintje Debrecenben elfogadható. Ahogy az oldal tájékoztat: A levegő szennyezettsége az egészségügyi határérték alatt van. Jelenlegi ismereteink szerint a szennyezettség aktuális szintje csak minimális egészségügyi kockázatot jelent, és az esetleges károk csak hosszútávú, folyamatos hatás esetén jelentkezhetnek.

Az Időképhez hasonlóan kiugró eredményt mutat a levegominoseg.hu adata is, amely szerint a hétfői napon kiemelkedően magas volt a légszennyezettség szintje Debrecenben.

Kedden kora délutánra az Időkép szerint javult a helyzet, 12:15-kor a légszennyezettség mértéke a korábbi megengedett érték 172-szerese helyett 83-ra csökkent.

Frissítés:

Később kiderült, az egyik mérőállomás rossz adatokat továbbított a Vidékfejlesztési Minisztérium mérőhálózatának, ez okozta a szokatlanul magas eredményeket. A korrekt információk elemzése után világossá vált, hogy a helyzet valamivel jobb.


Debrecen - Bár az egyik mérőállomás hibás adatokat továbbított, összességében mégsem rózsás a helyzet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában