Helyi közélet

2016.11.12. 15:09

Ételek mellé programokat is kínáltak Szoboszlón

Hajdúszoboszló - A gasztrokulturális eseményeket tudatosan a főszezonon kívüli időszakban rendezik a fürdővárosban.

Hajdúszoboszló - A gasztrokulturális eseményeket tudatosan a főszezonon kívüli időszakban rendezik a fürdővárosban.

A fürdővárost sem kerülte el az eső szombaton, így a hatodik alkalommal megrendezett, háromnapos Márton Napi Libalakoma résztvevői védelmére hatalmas sátrat húztak fel a városközpontban lévő parkolóban. Ez alatt kínálták az alkalomhoz illő finomságaikat Hajdúszoboszló legjobb szakácsai, vendéglátóhelyei. Itt volt a színpad is, amelyen a könnyűzenétől a hagyományos népzenéig minden stílus képviselője bemutatta tudását, több mint 30 szórakoztató program várta a közönséget. Az eseményt a Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesülete szervezte. Vezetőjük, Máté Lajos beszélt a több száz embert megmozgató fesztiválról.

Öt konyha és a külsősök

– Hat gasztrokulturális eseményünk közül a libalakoma ebben az évben az utolsó, és egyiket sem a főszezonban tartottuk. Ennek az az oka, hogy a turisztikailag legfrekventáltabb júliuson és augusztuson kívül is szeretnénk szakmai tartalommal bíró, szórakoztató eseményeket rendezni, amelyek akár befolyásolhatják a potenciális vendégeink utazási célját is. A Márton-napi libalakomát hatodik alkalommal rendeztük meg. Öt éttermi konyha települt ki, mellettük vannak a kínálatot szélesítő külsősök is. A nagykonyhák a libaételek sokféleségét kínálják, míg a többi vendéglátó ez egyediségükkel tűnhet ki.

Az idei és talán a jövő év jubileumi Szent Márton nap, hiszen a csodatételeiről híres remete 316-ban vagy 317-ben született Savariában.

HBN–KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában