Helyi közélet

2016.11.13. 20:58

Az utca embere

<em>Az utca emberét valójában csak az olimpia, a foci világbajnokság (vb) és az amerikai elnökválasztás érdekli, meg hogy kik nyerik a Bajnokok Ligáját (BL)! Hát meg néhány díj odaítélése, de más nem nagyon… Ezért erre az évre nem panaszkodhat az utca embere, hiszen kiosztották az Oscart, eldőlt a BL, volt foci Európa-bajnokság, a vb helyett olimpia és amerikai elnökválasztás is. Méghozzá igencsak fordulatos</em>. Réti János írása.

Az utca emberét valójában csak az olimpia, a foci világbajnokság (vb) és az amerikai elnökválasztás érdekli, meg hogy kik nyerik a Bajnokok Ligáját (BL)! Hát meg néhány díj odaítélése, de más nem nagyon… Ezért erre az évre nem panaszkodhat az utca embere, hiszen kiosztották az Oscart, eldőlt a BL, volt foci Európa-bajnokság, a vb helyett olimpia és amerikai elnökválasztás is. Méghozzá igencsak fordulatos. Réti János írása.

Az utca embere még Hillary Clinton őnagyságával bújt ágyba este, és reggel arra ébredt, hogy Trump az elnök. De arról, hogy ezt miként csinálták, fogalma nincs. Mert az egész kampány alatt minden média „clintonozott”, Trumpról egy jó szót nem lehetett olvasni, hallani, látni, aztán a végén csattant az ostor. Nem is akármekkorát. Mert Amerika elnökét – tudat alatt – mindenki egy kicsit a Világ Elnökének tekinti, lévén, hogy ettől kezdve ő a legnagyobb hatalom feje, mindenki más csak néz, mint a moziban. Na jó, hát van Iszlám Állam, meg Kína, meg ilyesmi, de hát ez nem lehet gond az Egyesült Államok számára, de ők választották maguknak. Az utca embere kicsit csodálkozik ugyan, hogy 70 évesen „rajtkőre áll” egy ilyen versenyben, amikor az 50 felettieket már elbeszélgetésre sem hívják be, de az USA egy más világ. Azért nem lesz egy kis hancúr, mire feláll a Trump-féle adminisztráció, amikorra tudható lesz, hogy hova utazik, milyen világvezéri összejöveteleken vesz részt és kiket hív meg ő a lakájos Fehér Házba! Mert ezekből a dolgokból sok mindenre lehet következtetni. Hogy neki, mármint az utca emberének, jobb lesz-e a sorsa, vagy minden marad a régiben, és mi egykedvűen dagonyázunk jogalkotásunk gödreiben és szakadékaiban. Aztán az utca embere sorra veszi, hogy mit is kellene csinálni neki, mint az Egyesült Államok elnökének és lelohad a kedve. Mert ő, az utca embere leszögezi magában, hogy nem jelentkezik elnöknek! Még akkor se, ha hívják. Pedig korban még elmenne, ha már így felemelték az elnöki korhatárt, de hát hiányzik neki az a csomó gond? A nyavalyát! Marad a paneljában, hőszigetelten, Amerika meg menjen amerre akar! Csak nekünk itthon, jobb legyen egy kicsivel, mint eddig! Azt azonban már észreveszi, hogy a média áthangolódik és azok a dicsérő mondatok, amiket eddig Hillary Clinton kapott, lassan átcsúsznak a republikánus oldal szereplőire, azaz Trumpra és leendő csapatára. Az utca embere pedig éli tovább az életét. Nagyjából úgy mint eddig…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában