Helyi közélet

2016.11.29. 09:37

A belvárosban is megünnepelték a diabétesz-napot

Debrecen - A Hajdúsági Diabétesz Egyesület november 24-én ünnepelte a Diabétesz Világnapot a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házában.

Debrecen - A Hajdúsági Diabétesz Egyesület november 24-én ünnepelte a Diabétesz Világnapot a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házában.

A tagok - megadva a tiszteletet a diabétesz nemzetközileg elfogadott kék színének -, ruháikkal, kiegészítőikkel, a terem feldíszítésével tették emlékezetessé ezt a napot. A szponzoraiktól kapott támogatással lehetővé vált, hogy színvonalas műsorral, diétás enni-innivalóval, terített asztalok mellett ünnepelhettek.

Fotó: Magánarchívum

Mint ahogyan azt Balog János elnök is kiemelte, nem önmagukat, nem is a cukorbetegséget, hanem megmentőiket, az inzulin feltalálóit ünnepelték. Dr. Neuwirth Gyula főorvos a betegek és az őket segítő egészségügyi csoport együttműködésének fontosságáról beszélt. A kulturális műsor keretében a fiatalok hipp-hopp táncot, a ,,Búzavirág” Dalkör citerával kísért dalcsokrot, valamint Balduccio Salvatore Luca és Bellofatto Antonio, a Csokonai-gimnázium olasz tagozatának tanárai és diákjai által előadott közismert olasz slágereket hallgathattak a résztvevők. Vendégeikkel - az egri és nyíregyházi sorstársaikkal – hosszas beszélgetésekre, diétás receptcserére és a régi közös élmények felemlegetésére került sor.

- Debreceni Művelődési Központ -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában