Helyi közélet

2016.10.19. 07:24

Zúzott kővel szilárdítottak Szepesen

Debrecen-Szepes - A szepesi városrész főutcáján hiányzott az útpadka, s mivel az út keskeny, sárban jártak a járművek.

Debrecen-Szepes - A szepesi városrész főutcáján hiányzott az útpadka, s mivel az út keskeny, sárban jártak a járművek.

Elkészült az új, zúzott köves útpadka Szepes főutcájának mindkét oldalán. A kavicsot a fellazult, kiszedett föld helyére terítették le – számolt be a beruházásról lapunknak a városrész önkormányzat képviselője, Szabó Gyula (Fidesz-KDNP).

Elakadtak a „friss” sárban

A dolog előzménye, hogy a Sárga dűlőben a nyár végén markolóval körülbelül egy méteres szélességben leszedték az útpadkát alkotó kisebb dombokat. A két és fél, három kilométer hosszú utcában – a helyi lakosok kérésére – azért végeztetett ilyen munkát az önkormányzat, mert a halmok miatt nem tudott az útról lefolyni az esővíz.

Fotó: Molnár Péter

Ezzel egy problémát megoldottak, de keletkezett egy másik. Az aszfaltcsík ugyanis olyan keskeny, hogy két nagyobb jármű – például egy kamion és egy autóbusz – csak úgy fér el egymás mellett, hogy ha mindkettő lehúzódik a burkolatról. Csakhogy az elhordott dombok és az azokat borító ősgyep alatt laza, sáros talaj húzódott, így esős időben az gyorsan felázott, következésképp egymás után vágtak mély nyomvályúkat, vagy akadtak el az oda „tévedő” járművek.

A problémáról a polgármester részvételével még lakossági fórumot is tartottak a városrészben. Ezt követően döntöttek az útpadka zúzott köves történő megerősítéséről.

Szabó Gyula önkormányzati képviselő most azt is elmondta: vizsgálják, hogy ugyanezt a munkát érdemes-e elvégezni a szepesi bekötőutat az AKSD telephellyel összekötő úton. A dolog ellen szól, hogy az nagyon keskeny és félő, hogy mezőgazdasági gépek tönkreteszik – osztotta meg aggályait Szabó Gyula.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában