Helyi közélet

2016.10.26. 14:35

Több mint 250 Hajdú-Bihar megyei feketefoglalkoztató a NAV listáján

Hajdú-Bihar – Nagyobb cégek, kisebb vállalkozások is vannak azon a listán, amelyen a NAV a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatókat tartja nyilván. Hajdú-Bihar megyéből 250-nél is több feketefoglalkoztató szerepel az összeállításban: ebből 120 debreceni székhelyű, 14-14 hajdúszoboszlói, illetve berettyóújfalui és 11 balmazújvárosi. Hajdúnánáson, Püspökladányban, Hajdúböszörményben és Hajdúsámsonban is vannak szép számmal olyan cégek, akik feketén foglalkoztatták alkalmazottaikat.

Hajdú-Bihar – Nagyobb cégek, kisebb vállalkozások is vannak azon a listán, amelyen a NAV a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatókat tartja nyilván. Hajdú-Bihar megyéből 250-nél is több feketefoglalkoztató szerepel az összeállításban: ebből 120 debreceni székhelyű, 14-14 hajdúszoboszlói, illetve berettyóújfalui és 11 balmazújvárosi. Hajdúnánáson, Püspökladányban, Hajdúböszörményben és Hajdúsámsonban is vannak szép számmal olyan cégek, akik feketén foglalkoztatták alkalmazottaikat. Nem éri meg trükközni: a feketén foglalkoztatók listájáról nehéz lekerülni, mert csak 2 év után törli a hivatal a rajta szereplő adózókat. Országosan csaknem ötezer adózó szerepel a be nem jelentett alkalmazottakat foglalkoztatók országos jegyzékén. Ráadásul a NAV a szabálytalanságról tájékoztatja a munkaügyi hatóságot és az egészségbiztosítót is.

Debrecen mintegy 120, Hajdúszoboszló és Berettyóújfalu 14-14, Balmazújváros 11, Hajdúnánás, Püspökladány, Hajdúsámson és Böszörmény 7-7, Létavértes 6 vállalkozással képviseli magát a listán, de dorogi, polgári, derecskei, kabai és vámospércsi cégek is vannak a feketefoglalkoztatók között.

Forrás: blikk.hu | nav.gov.hu.


Továbbra is sokan tartoznak régóta, nagy összeggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV): szeptember végén 2671 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal, valamint 2176 szervezet egyenként több mint 100 millió forinttal folyamatosan, 180 napon keresztül az adóhatóságnak - derül ki a NAV honlapján kedden közzétett adatokból.

Januártól az adók módjára behajtandó köztartozások jogosultjainak elektronikusan kell eljuttatniuk megkeresésüket az adóhatósághoz a behajtás végett - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában