Helyi közélet

2016.10.18. 08:15

Robajos időt élünk most

<em>Éjszakai repülés. Ez itt a pezsgő belvárosi életben sajnos más jelentéstartammal töltetett, mint aminek a Magyar Honvédség szánta közleményében. Testi épségre viszont hasonlóan veszélyes. A hadsereg azonban valóban „gépen száll fölébe”, méghozzá 11 nagyvárosban. Debrecen is közöttük van, így a pilóták képzettségének fenntartása érdekében október 28-ig 16 és 23 óra között égi robaj zavarhatja meg a város szokásos esti „szuszogását”.</em> Horváth Borbála jegyzete.

Éjszakai repülés. Ez itt a pezsgő belvárosi életben sajnos más jelentéstartammal töltetett, mint aminek a Magyar Honvédség szánta közleményében. Testi épségre viszont hasonlóan veszélyes. A hadsereg azonban valóban „gépen száll fölébe”, méghozzá 11 nagyvárosban. Debrecen is közöttük van, így a pilóták képzettségének fenntartása érdekében október 28-ig 16 és 23 óra között égi robaj zavarhatja meg a város szokásos esti „szuszogását”. Horváth Borbála jegyzete.

Elkeserítő ez a közlés, azt hittem, a szegénység burkának érdes reménytelenségből félelemfonállal, fájdalomtűvel varrt erős szövetének szakadását hallottam. Erre felvilágosítanak. Merthogy – ha nem tudnák, vagy mondjuk gyémántfényű cukorgyöngyökkel szórt fánkfalatozás(nézés) közben nem vették volna észre – 2012 óta 600 ezren kitörtek hazánkban e bénító hálóból. Ez olvasható ki az Eurostat adataiból. Reflexként kapcsolódott e mondathoz a felvetés: hányan mentek külföldre munkát vállalni? Nincs, nem is lehet egészen pontos szám, 111 ezertől az egymillióig saccolgatnak. Mindenesetre elgondolkodtató a cikk, amely épp 600 ezerre teszi a hazájuktól távol dolgozók számát.


Budapest - Keddtől éjszakai repüléseket hajtanak végre a Magyar Honvédség pilótái, ami miatt az ország több térségében a megszokottól nagyobb zajhatásra kell számítani - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn az MTI-vel.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában