Helyi közélet

2016.10.03. 09:44

Nevetés várható a lemez A és B oldalán is

Debrecen - Janikovszky Éva A lemez két oldala című művének szórakoztató előadásával folytatódik a Lovarda Pódium.

Debrecen - Janikovszky Éva A lemez két oldala című művének szórakoztató előadásával folytatódik a Lovarda Pódium.

Minden éremnek két oldala van, ez a mozgatórugója Janikovszky Éva felnőtteknek szóló könyvének, amiben ugyanannak a történetnek két aspektusát is megismerhetjük. A vendégségben a háziasszony például ezekkel a szavakkal reagál a munkáját méltató szavakra: „Mi az, hogy győzöm? Ezt a kis vacsorát? Nincs ebben semmi boszorkányság. Délután, ha hazafelé jövök, úgyis útba esik a hentes, a zöldséges…”, ám amikor a férjével beszélget, akkor egészen más lemezt tesz fel. „Hát vedd már egyszer tudomásul, hogy éppen olyan dolgozó ember vagyok, mint te! Csakhogy én reggel ötkor kelek, lerohanok kifliért és tejért, keltek mindenkit, felhozom az újságot és reggelit adok, uzsonnát csomagolok, kiszellőztetek és beágyazok, hogy mire munkába indulok, már alig állok a lábamon, és ledolgozom a nyolc órát, aztán bevásárolok, cipekedek, főzök és mosogatok, és sose látom a krimi elejét, de ha megkérdezem, hogy melyik volt az áldozat, akkor én vagyok a hülye. Hát az is vagyok, legalább is ti annak néztek engem.”

Tollár Mónika rendezésében kelt életre a színpadon Janikovszky Éva szövege, a kétszer másfél órás vígjáték főszerepeit Kovács Patrícia, Kárász Eszter, Kocsis Gergő és Elek Ferenc alakítják. Az intenzív „nevetéstréninget” először láthatja a közönség a Lovardában.

HBN–SZL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában