Helyi közélet

2016.10.03. 13:48

Megvan Hajdú-Bihar legszebb fekvésű falva

<p style="text-align: left;">Debrecen – Magyarország legszebb fekvésű faluját kezdte el keresni nemrégiben az Origo. Az első fordulón már túl is vagyunk, hamarosan versenybe száll egymással a 19 megyei nyertes. No de vajon ki melyik települést szavazták meg a legszebb fekvésű falunak Hajdú-Bihar megyében az olvasók?

Debrecen – Magyarország legszebb fekvésű faluját kezdte el keresni nemrégiben az Origo. Az első fordulón már túl is vagyunk, hamarosan versenybe száll egymással a 19 megyei nyertes. No de vajon ki melyik települést szavazták meg a legszebb fekvésű falunak Hajdú-Bihar megyében az olvasók?Az első fordulóban minden megyéből 3-3 település vett részt a szavazáson, azaz összesen 57 falu vágott neki a játéknak. Az indulókat a megyei közgyűlések munkatársai és turisztikai szakemberei javasolták az Origónak. A játékban csakis falvak szerepelhettek, városokat nem lehetett nevezni. Hajdú-Biharból Bakonszeg, Hortobágy és Tiszagyulaháza indult el a Magyarország legszebb fekvésű falva címért.

Tiszagyulaháza | Forrás: Origo

A napokban lezárult a játék első köre, és kiderült, hogy melyik település képviseli megyénket a második fordulóban, ahol a 19 megyei győztes méri össze erejét. A hajdú-bihari települések valamelyikére összesen 12781-en szavaztak, a voksok 44%-át, egész pontosan 5601 szavazatot kapott Hortobágy. Ezzel ez település lett Hajdú-Bihar legszebb fekvésű falva. A nyertes mögött 5%-al lemaradva, 5021 szavazattal – második lett Tiszagyulaháza, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára, 2159 szavazattal, Bakonszeg állt fel.

Bakonszeg | Forrás: Origo

A második fordulót várhatóan október első hetében indítja el az Origo, ide minden egyes megye legjobbja, azaz 19 falu kerül. A végszavazás első három helyezettjéről pedig helyszíni riport készül majd.


Mennyire ismeri a megyében a községeket? És a szomszédban? El tudja dönteni, hogy melyik megyében találhatóak a következő falvak? Sok sikert!

 

 

Hajdú-Bihar – Nem könnyű, de a műholdfelvételek alapján kell megállapítania, hogy melyik településeket jelöltük meg. Sok sikert!

 

 

A képek alapján el tudod dönteni, hogy melyik kistelepülésen járunk? Nem könnyű, de a falu jellegzetessége segíthet. Sok sikert!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában