Helyi közélet

2016.10.25. 14:56

Megújult a játszótér a Füredi Kapu mellett - A gyerekek azonnal kipróbáltak mindent

Debrecen - Felújították a Böszörményi út 68. szám előtt található régi játszóteret.

Debrecen - Felújították a Böszörményi út 68. szám előtt található régi játszóteret.

A helyszínen, a Füredi út közelében tartott sajtótájékoztatón Hernádi Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: a város azért költött a létesítmény korszerűsítésére, bekerítésére csaknem 1 millió forintot, mert a környéken épült új társasházakban sok fiatal, kisgyermekes szülő él. A játszótéren négy hinta, egy homokágyba helyezett mókuskerék, egy együléses rugós játék, valamint egy pihenőpad található. A tervek között szerepel a létesítmény bővítése, újabb játékok beszerzése és egy hulladékgyűjtő edény kihelyezése is – ismertette Hernádi Zoltán.

Fotó: Derencsényi István | Kattintásra galéria nyílik

Haász Ferenc a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályvezetője ugyanott arról beszélt, hogy Debrecenben jelenleg 120 játszótér található, melyekből több mint 50 szabványos. – Igyekszünk minél többet az Európai Unió elvárásainak megfelelővé tenni. Karbantartásukra idén 8 millió forintot fordítunk – tette hozzá. Szavaiból az is kiderült, hogy megkezdték a játszóterek körbekerítését, idén 3 helyen végeztek ilyen munkát.

A Füredi Kapuban található játszóteret a sajtótájékoztató során egy közeli óvodába járó gyerekek azonnal birtokba vették.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában