Helyi közélet

2016.10.13. 14:23

„Megszelídül” Peterd a sztrádaátadás után

Mezőpeterd - A bihari kistelepülésnek már konkrét elképzelései vannak az ipartelepítést illetően.

Mezőpeterd - A bihari kistelepülésnek már konkrét elképzelései vannak az ipartelepítést illetően.

Komoly változásokat vár az M4-es autópályától Mezőpeterd, amely a Debrecen-Nagyvárad sztrádán körülbelül félúton lesz majd – derül ki Pap Miklós válaszaiból.

Nem csak közlekedési veszély

Mezőpeterd polgármesterét a nemrégiben megtartott Burgonyafesztiválon kérdeztük a 2018-ban elkészülő sztrádának a településére várható változásokról.

– A 42-es főutat most akár halálútnak is lehetne nevezni, annyi baleset, köztük sajnos halállal végződő is történik rajta. A falunkon hatalmas forgalom megy át, amely nemcsak közlekedési veszélyeket hordoz és szennyezi a levegőt, hanem a rezonancia miatt repedeznek az épületek, komoly a zajterhelés is. Mindez reméljük megszűnik az autópálya átadásával. Ugyanakkor a sztráda által frekventált terület lesz Mezőpeterd is, és ez magában hordozza a gazdasági fejlődés lehetőségét. A környékbeli vállalkozásokkal jó kapcsolatot ápol a falu önkormányzata.

Aki munkahelyet szeretne itt létrehozni, adókedvezményekkel tudjuk segíteni. Az ipartelepítést illetően konkrét elképzelésünk is van már. A volt aszfaltkeverő üzem helyén egy 25-30 fős kisgép összeszerelő üzemet szeretnénk egy multicéggel létrehozni. A két nagyváros – Debrecen és Nagyvárad – között egy csendes, élhető, a befektetők számára is szerethető település elérése a célunk.

- HBN–KZS -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában