Helyi közélet

2016.10.11. 14:11

Körbejárták és megcsodálták

Hajdúdorog - Értékes és érdekes szobortúrán vettek rész a város diákjai, lakói a minap.

Hajdúdorog - Értékes és érdekes szobortúrán vettek rész a város diákjai, lakói a minap.

A Mislovics Andrea muzeológus által vezetett séta alatt a tanulók megismerhették a települést ékesítő történelmi emlékműveket, azok történetét, s hogy az önkormányzat miért állított emléket ezeknek a történelmi személyiségeknek. Ellátogattak a Móra iskola kerítéssorát ékesítő domborművekhez, megcsodálhatták a Polgármesteri Hivatal mellett álló Görög Demeter mellszobrát, majd a mustra végeztével a Helytörténeti Gyűjtemény épületében feladványok megoldásával adtak számot frissen szerzett tudásukról.

A görögkatolikus iskola tanulóihoz csatlakoztak a Sarok úti óvodások is, akik gyermekláncot alkotva járták körbe a Bocskai-szobrot. A túra alatt megcsodálták a Fürtös György készítette Hajdúk kútját, a Bocskai szobrot, a Vasvári Pál téren álló monumentális műalkotást, mely Jákob küzdelmét jeleníti meg az angyallal. A mustra alatt szemügyre vették a templomkertet díszítő, az 1900-as Római Zarándoklatot megörökítő emlékművet, továbbá a Móra-iskola kerítésébe helyezett domborműveket és Görög Demeter kartográfus mellszobrát is.

- HBN–MA -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában