Helyi közélet

2016.10.05. 17:01

Ki mit tud a természettudomány oktatásáról

Debrecen - Rangos nemzetközi tudományos seregszemle házigazdája lesz Debrecen.

Debrecen - Rangos nemzetközi tudományos seregszemle házigazdája lesz Debrecen.

Jövőre a cívisváros ad otthont a Science on Stage, azaz „Színpadon a természettudomány” elnevezésű nemzetközi program seregszemléjének, melyre Európából és Kanadából több mint 350 vendéget várnak. Az ebből az alkalomból megrendezett sajtótájékoztatón elhangzott, a nagyszabású rendezvénynek hazai válogatójára kerül sor október 7. és 9. között ugyancsak Debrecenben, melyen közel száz honi vagy határon túli magyar tanár mutatja be innovatív elgondolásait a természettudományok oktatása terén.

Új módszereket sajátíthatnak el

Kirsch Éva, a Science on Stage Hungary képviselője elmondta, a „Magyar Science on Stage 2016” a tanároknak szól. Az Agóra Tudományos Élményközpontban sorra kerülő debreceni rendezvényen a fizika, kémia, biológia, informatika, matematika témájú előadások mellett komplex természettudományos projekteket is bemutatnak.

A rendezvényen részt vevő tanárok az oktatásban felhasználható innovatív technikákat, eszközöket ismertetnek meg kollégáikkal, melyre három formában van lehetőségük. Az egyik mód a mindenki számára kötelező kiállítás, ahol a tanárok saját standjaiknál ismertethetik ötleteiket. A műhelyekben az oktató csoportos foglalkozáson belül tárja pályatársai elé elgondolásait, ahol a hallgatóság tevékeny résztvevője is a foglalkozásnak. A színpadi előadások pedig olyan látványelemekkel tarkított bemutatók, melyek a későbbiekben kiválóak alkalmasak lehetnek a diákság érdeklődésének felkeltésére a tanórák folyamán – ismertette Kirsch Éva.

A témák nagyon aktuálisak, mind olyanok, amelyek a résztvevőket a továbbiakban segíteni fogja. A tanárok egymástól tanulnak új technikákat annak érdekében, hogy a fiataloknak olyan dolgokat tudjanak mutatni, ami felcsigázza az érdeklődésüket a természettudományok iránt, és esetleg később is azon a pályán tartja őket. A rendezvény szombat délután fél 3 és 5 óra között minden érdeklődő előtt megnyitja kapuit.

HBN


Debrecen - A színpadra vitt tudomány az élvezetesebb oktatáshoz nyújt segítséget.

 

 


Debrecen - A Science on Stage nemzetközi döntőjének 2017-ben a cívisváros adhat otthont.

 

 


Debrecen - Science on Stage, vagyis Színpadon a természettudomány a neve annak a rangos nemzetközi versenynek, amelyet 2017-ben a debreceni Kölcsey Központban fognak tartani kémia-, fizika-, biológia-, matematika- és informatikatanároknak – jelentették be az Agóra Tudományos Élményközpontban.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában