Helyi közélet

2016.10.10. 13:39

Hortobágy lehet az ország legszebb fekvésű faluja!

Hortobágy - A hajdú-bihari településnek 18 másik faluval kell megküzdenie a címért.

Hortobágy - A hajdú-bihari településnek 18 másik faluval kell megküzdenie a címért.

Ahogy korábban írtuk, Magyarország legszebb fekvésű faluját kezdte el keresni az Origo. Az első fordulóban minden megyéből 3-3 település vett részt a szavazáson, azaz összesen 57 falu vágott neki a játéknak. Hajdú-Bihar megyében Hortobágy győzött, maga mögé utasítva Tiszagyulaházát és Bakonszeget. Ezzel Hortobágy jutott a döntőbe, ahol 18 másik faluval kell megküzdenie a Magyarország legszebb fekvésű faluja címért. A szavazás október 13-án délben zárul le, az Origo pedig riportot készít a győztes településről. Hortobágyra erre a linkre kattintva adhatja le voksát!

Az Origo a következőképp mutatja be a hajdú-bihari települést:

Az 1966-ban létrejött Hortobágy község az országban 1973-ban elsőként alapított Hortobágyi Nemzeti Park közepén, Debrecen és Tiszafüred között helyezkedik el. Itt található Európa legnagyobb kiterjedésű érintetlen füves pusztája, amely lenyűgöző élményt nyújt páratlan élővilágával. A terület 1999-től a világörökség részét képezi. A település központjában van a hortobágyi kilenclyukú híd, a Hortobágyi Csárda és a Pásztormúzeum, ahol megismerkedhetünk a pásztorélettel.


Mennyire ismeri a megyében a községeket? És a szomszédban? El tudja dönteni, hogy melyik megyében találhatóak a következő falvak? Sok sikert!

 

 

Hajdú-Bihar – Nem könnyű, de a műholdfelvételek alapján kell megállapítania, hogy melyik településeket jelöltük meg. Sok sikert!

 

 

A képek alapján el tudod dönteni, hogy melyik kistelepülésen járunk? Nem könnyű, de a falu jellegzetessége segíthet. Sok sikert!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában