Helyi közélet

2016.10.03. 09:03

Hazájukat szolgálják hűen

Budapest/Hortobágy - Egy megyénkbeli huszárt avattak vitézzé, és öt katonai hagyomány­ápolót tüntettek ki.

Budapest/Hortobágy - Egy megyénkbeli huszárt avattak vitézzé, és öt katonai hagyomány­ápolót tüntettek ki.

Az egykori kormányzó, Horthy Miklós által 96 évvel ezelőtt alapított Vitézi Rendbe, országosan 70 új tagot vettek fel, és 40 elismerést adtak át, a katonai hagyományőrző munkáért a budapesti Ferenceik terén álló Ferences-rendi templomban, szeptember 24-én.

A Hajdú-bihariak között Antal János Csaba törzskapitányt a rend harmadosztályú lovagkeresztjével, Szabó Ferenc székkapitányt a tiszti kereszttel, Szoboszlai Endre visszavonult törzskapitányt pedig a rend 95. éves alapítására létrehozott jubileumi arany érdemkereszttel tüntették ki. Ezen felül Mikola Béla megyei vitézi hadnagy a rend bronz érdemkeresztjét, Angyal Péter pedig, aki a katasztrófavédelmi század tagja, rendi érdemérmet vehetett át. A Vitéz Rend a megye egyik fiatal aktív huszárját, Szoboszlai Somát, várományosi jogon, vitézzé avatta.

Szoboszlai Soma. Fotó: Szoboszlai Endre

Ugyanezen a napon, Hortobágyon egy pásztor- és huszártalálkozó volt. Itt többen elismerésben részesültek, köztük Juhász Imre csikós, a megyei huszárbandérium szakaszvezetője, akinek a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség arany érdemkeresztjét adták át, több évtizedes nemzeti, lovas, és katonai hagyomány­ápoló munkásságának elismeréseként – tájékoztatta szerkesztőségünket Szoboszlai Endre a huszárbandérium sajtófelelőse.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában