Helyi közélet

2016.09.28. 13:10

Nevető klasszikusok 2.

Debrecen - Újabb műsort készített Erdei Sándor költő, újságíró a középiskolások feleleteiből.

Debrecen - Újabb műsort készített Erdei Sándor költő, újságíró a középiskolások feleleteiből.

A rendkívül szórakoztató előadás „irodalomtörténet diákszájon”, s ezúttal is túlnyomórészt dr. Sebestyénné Varjú Anna nyugdíjas magyartanárnő könyvéből (Kancsal múzsa) vette anyagát.

A könyv diákok dolgozataiból feljegyzett, „szándéktalan” humoros fordulatokat, elírásokat, poénos bakikat tartalmaz. Homérosztól Sánta Ferencig sorjáznak a világ- és a magyar irodalom költői és írói sajátosan torzító tükörben. A műsor tisztelgés is a kitűnő magyartanárnő fáradozása és remek humorérzéke előtt.

A darab első részét tavasszal telt háznyi közönség élvezte a DAB-székház méretes Csokonai-termében; egy asszony azzal futott ki kacagva előadás közben, hogy „életben akarok maradni”.

Az újabb előadás, amely immár „pótvizsga” – Bartók Boglárkának, a Kodály zeneművészeti szakközépiskola diákjának közreműködésével – ugyancsak a Debreceni Akadémiai Bizottság székházában hangzik el szeptember 28-án, szerdán 16.30-tól.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában