Helyi közélet

2016.08.16. 15:33

Tömve vannak nyaralókkal a debreceni chartergépek

Debrecen - Olcsó utakra, nagy kínálatra számítva nem érdemes kivárni.

Debrecen - Olcsó utakra, nagy kínálatra számítva nem érdemes kivárni.

Augusztus éppen nem a last minute utazások ideje, ez a főszezon, nincs miben válogatni – mondta el érdeklődésünkre Molnár Szilvia, a Start Utazás debreceni irodavezetője. – Ilyenkor esetleg néhány apartman, alacsonyabb színvonalú szálloda, vagy éppen kimaradt repülőjegy érhető el. Augusztusban az is előfordul, hogy 1-2 nappal indulás előtt drágábban tudunk foglalni, mintha egy hónappal azelőtt tettük volna. Ennek oka, hogy az utazásszervezők nem érzik kényszerhelyzetben magukat, nem szabadulnak a még üres szobáktól, úgy gondolják, azt az 1-2 férőhelyet már úgyis eladják – részletezte.

Telt ház van

Tapasztalatai szerint szeptemberben több választási lehetőség van, mert például gyerekesek már nem utaznak. Igaz, akkor meg jellemzően az osztrák és német nyugdíjasok viszik el a jobb szállásokat, és inkább csak gyengébb apartmanokba vagy éppen drága szállodákba mehetünk. Megjegyezte: az, hogy hova tudunk last minute utazást foglalni, a repülőjegyek telítettsége mellett leginkább a szálláshelyek foglalhatóságának a függvénye.

Jelenleg „tele van minden” – összegezte Molnár Szilvia; a görög és spanyol utak elkeltek, de például Egyiptomba, ahol korábban visszaesés volt, sincs már két hete helyük.

– Úgy tűnik a piac magához tér olyan országok esetén, ahol merényletek történtek: Egyiptomban, Tunéziában, Törökországban. Utóbbi továbbra is igen népszerű, ugyanis ár-érték arányban nagyon kedvező a nyaralók számára. Habár némely utazók kivárnak a török foglalással, ők sem válogathatnak, mert a minőségi szállodák tartják az áraikat, az alacsonyabb színvonalúaknál talán mondhatjuk, hogy némi, úgy 10 százalékos csökkentéssel csalogatják a vendégeket.

Debrecenből szívesen…

Az irodavezető szerint az igazi last minute szezon inkább június közepe-vége volt, illetve hazai utaknál szeptember közepe-vége lesz. Hangsúlyozta azonban: túl nagy elvárásokat a későn foglalók ne támasszanak, a kimaradó utakból, szálláshelyekből válogathatnak!

Egy másik utazási irodában elmondták: most főszezonban gyakorlatilag nincs egyetlen helyük sem. Kiemelték, hogy a helyből, vagyis Debrecenből induló charterjáratokkal nagyon szívesen mennek nyaralni az emberek, nemcsak a megyeszékhelyről, hanem az egész keleti régióból; tele szoktak lenni ezek a gépek. Nem is jellemző, hogy valaki az utolsó napokban dönt az utazásról, inkább előre foglalnak az ügyfelek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában