Helyi közélet

2016.08.02. 14:14

Natúr házipatika nyaralásra

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Igazi csodanövény az aloe vera, hatékony megoldás a bőrproblémák kezelésére.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Igazi csodanövény az aloe vera, hatékony megoldás a bőrproblémák kezelésére.

– Ha nyár, akkor legtöbbünknek a bőrégés jut eszébe, mint probléma. Valóban ez az a gond, ami inkább csak a napsütéses időszakra jellemző, és meg tudja keseríteni a nyaralást, a fesztiválozást vagy a kikapcsolódás bármilyen más formáját. Pedig a megelőzés egyszerű lenne a napvédők használatával. De mit tegyünk, ha már megtörtént a baj? A természetben létezik egy zöld csodanövény, amit mintha egyenesen a bőrproblémák kezelésére találtak volna ki. Ez pedig az aloe vera, melyet már az ókortól a bőr megnyugtatására és a sebek gyógyulásának kezelésére használnak – olvasható az edenkert.hu oldalon.

Ha az útipatikánkban helyet kap ez a növény is, akkor nem csak a leégést tudjuk kezelni, de az enyhébb égési sérülések (grillezés, stb. során könnyen szerezhetünk ilyet), horzsolások és vágások gyógyulását is látványosan felgyorsíthatjuk, ráadásul a bőr hidratáltságához is nagyban hozzájárulhat.

Természetes segítség

Ma már sok háztartásban található cserepes aloe vera növény, de ne feledjük, hogy ezek hatóanyag tartalma nagyban függ a gondozás körülményeitől, ráadásul a levágott szárat sem tudjuk sokáig tárolni. Ha igazán biztosra akarunk menni, akkor válasszunk inkább natúrkozmetikumot, melyek megbízható minőségűek és könnyen szállíthatóak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában