Helyi közélet

2016.08.13. 10:57

Mezőőrök járják a debreceni nagypiacot

Debrecen - Az árusított kukorica eredetét firtatják a szakemberek.

Debrecen - Az árusított kukorica eredetét firtatják a szakemberek.

Az utóbbi napokban több alkalommal mezőőrök jelentek meg a Vár utcai nagypiacon és a piacfelügyelőkkel közösen az árusok által kínált kukorica származása felől érdeklődtek.

Tőzsér Gyula, a Debreceni Közterület Felügyelet hatósági osztályának vezetője elmondta: a mezőőrség teljes mértékben beváltotta a hozzá fűzött reményeket, sok tolvajt sikerült már elriasztaniuk, elfogniuk – jelentette ki. Hozzátette, az állandó mezőőri jelenlétnek, az igazoltatásnak visszatartó hatása van; több csemege kukoricatolvaj ugyanis Debrecen határa helyett inkább más településeken „próbálkozik”. Tőzsér Gyula arról is beszélt, hogy az utolsó nagy fogásuk annak a négy nőnek és egy férfinak a rendőrséggel közös, a hónap eleji elfogása volt, akik a gyanú szerint egy Ondódhoz közeli, Varjúfű utcai termőföldről összesen 54 zsák kukoricát loptak.

Megtudtuk: Debrecen környékén jelenleg nyolc mezőőr teljesít szolgálatot, de a létszám Tőzsér Gyula szerint nem kevés, jó szervezéssel így is eredményesen tudnak dolgozni. Amennyiben többen lennének, a szolgálat fenntartási költségei is lényegesen emelkednének – tette hozzá.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában