Helyi közélet

2016.08.03. 19:23

Menjünk inkább busszal…

Debrecen - A polgármesteri hivatal szerint nem muszáj gyalogolni a Móricz Zsigmond úton.

Debrecen - A polgármesteri hivatal szerint nem muszáj gyalogolni a Móricz Zsigmond úton.

Több olvasónk szerint balesetveszélyes a gyalogosok közlekedése a Móricz Zsigmond úton. A Békessy Béla utca felől a klinika Auguszta részének bejáratáig a bal oldalban csak a művészházakig, jobb oldalon pedig mindössze a tudományos élményközpont bejáratáig tart a járda. Aztán a Nagyerdő fái között egy kitaposott ösvényen lehet talpalni. Csakhogy esős időben a csapás mélyebb részein nagy tócsákba összegyűlik a víz. A sarat elkerülendő ilyenkor a gyalogosok azokon a részeken kimerészkednek a csúcsforgalom idején tömött sorokban közlekedő autók közé, a leaszfaltozott Móricz Zsigmond útra.

A 2-es villamos elkészülte óta egyre többen használják ezt a Móricz Zsigmond utcai ösvényt, ugyanis vagy a Csokonai-gimnázium előtt, vagy a Kartács utcán leszállnak a villamosról, majd gyalog átsétálnak néhány száz métert a klinikára dolgozni, beteget látogatni. (A villamos sokkal sűrűbben jár, mint az ottani kapukban megálló autóbuszok.)

Nem lesz járda

Debrecen idei költségvetéséből 2,1 milliárd forintot fordít új utak építésére és már meglévő szakaszok rekonstrukciójára. Ebből a forrásból 52 utcát újítanak fel és 11 új utat építenek – kezdődik a polgármesteri hivatal városfejlesztési főosztályának válasza.

A jelzett helyen az erdő a Nyírerdő kezelésében van. A szóban forgó sáv viszont az önkormányzaté. A Dóczy József utcától a Pallagi útig terjedő szakaszon egy elválasztás nélküli, aszfaltburkolatú gyalog- és kerékpárút kivitelezési költsége elérné a 115 millió forintot, melyre fedezetet nem tervezett Debrecen közgyűlése a 2016. évi költségvetésében.

Lehet busszal is

A polgármesteri hivatal városfejlesztési főosztálya szerint viszont a Móricz Zsigmond úton nagyon jó a közösségi közlekedés, 4 buszjárat is szállítja az utasokat a Dóczy József utca sarkától a klinikáig. Munkanapokon reggel 5 órától este 11-ig több mint 150 időpontban indul busz arra. Így a kérdésben szereplő esetekben – amikor a 2-es villamosról leszállnak az utasok a Kartács utca sarkán – át tudnak szállni buszokra, és nem kell esős időben a sáros erdőszéli földúton járniuk – zárul a hivatal válasza.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában