Helyi közélet

2016.08.30. 19:24

Még a rektor is meglepetéssel készül

Debrecen - Az egyetem 14 karának gólyái egy helyen táboroznak.

Debrecen - Az egyetem 14 karának gólyái egy helyen táboroznak.

Minden tekintetben rekord az idei gólyatábor, ahol mind a tizennégy kar együtt mintegy 2800 fővel van jelen. Zenei fellépők, tűzijáték, borkóstoló, éjszakai élményfürdőzés és különleges fényfestés is várja az egyetem leendő hallgatóit – hangsúlyozta Bognár István Ádám, a Hallgatói Önkormányzat elnöke a táborral kapcsolatos keddi sajtótájékoztatón az egyetemen.

Az ország legnagyobb egyetemén, a legtöbb hallgatóval elkezdődött a Debreceni Egyetem 10. jubileumi gólyatábora. Augusztus 29. és szeptember 2. között 1330-an táboroznak, szeptember 5-9. között pedig 1410 gólya vesz részt a hallgatók legfontosabb eseményén – mondta el Szilvássy Zoltán rektor.

Sejtelmesen hozzátette, a professzortársakkal különleges meglepetéssel készülnek szeptember 1-jén, ám, hogy mivel, azt nem árulta el. A gólyák a színes programok mellett a tanulmányok megkezdésével kapcsolatos tájékoztatókat is beszerezhetik, illetve intézhetik a beiratkozással kapcsolatos hivatalos tennivalókat is.

Egyedi táborhelyszín

– Nem folyók és hegyek között, hanem az egyetemi campusokon táboroznak a gólyák, ez a specialitása az egyetem gólyatáborának – hangsúlyozta Bács Zoltán kancellár, hozzátéve, így a hallgatók nemcsak a leendő évfolyamtársakat, hanem az egyetemet és környékét is jobban megismerhetik. Elmondta, ez nagy könnyebbség az oktatóknak is, hiszen nem kell messzire elutazni, ha meg akarják látogatni a tábort. Hozzátette, hogy az első napi táborbejárást követően látható volt, hogy a gólyák jól érzik magukat, sőt a csapatépítés mellett már lázasan készültek a Debreceni Egyetem nagyszabású évindító ünnepére, yoUDay-re is, melyet hagyományteremtő céllal rendez meg az intézmény szeptember 28-án. A Nagyerdei Stadionba tervezett esemény a Debreceni Egyetem mintegy 40 ezer polgárának összetartozását hivatott hangsúlyozni. Köztük a hallgatók 30 ezres táborának, az intézmény 6 ezer dolgozójának, a köznevelési intézményekben tanuló mintegy 2200 diáknak és tanáraiknak, illetve nem utolsó sorban annak a közel 500 fős személyzetnek, akik a gólyatáborért felelnek.

Az elmúlt évek negatív, más felsőoktatási intézményekben történt atrocitásai kapcsolatban Bognár István Ádám kiemelte, a prevencióra helyezik a hangsúlyt. Akiknek segítségre van szüksége, felkeresheti a Lelkierő Egyesület sátrát, vagy ha anonimitást szeretnének, hívhatják a feltüntetett forródrótot is. A karitatív tevékenységeket idén is szem előtt tartották: a gólyák hozzájárulásával tanszereket gyűjtöttek, melyeket a hátrányos helyzetben élő gyermekeknek ajánlanak fel.

Kétszer lesz tűzijáték

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy mindkét gólyatábor tűzijátékkal zárul. Szeptember 1-jén és 8-án este 9 óra és fél 10 között az Egyetem térről lövik majd fel a rakétákat.

HBN–VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában