Helyi közélet

2016.08.29. 18:37

Iskolatáskákat is osztottak a reformátusok

Debrecen - A tanszerekkel a nehéz helyzetben lévő családokat segítették.

Debrecen - A tanszerekkel a nehéz helyzetben lévő családokat segítették.

Örültek a gyerekek, akik az iskolakezdéshez szükséges tanszereket – többek között tolltartót, zsírkrétát, rajzlapot, füzeteket –, és iskolatáskát kaptak hétfőn a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársaitól Debrecenben. A csomagokat rászoruló családoknak osztották ki, akiknek komoly gondot jelentenek az iskolakezdés terhei.

– Huszonegy család kap most az iskolához szükséges eszközöket Debrecenben, ez közel hatvan gyermeket érint – mondta el érdeklődésünkre Balogh Barnabás lelkészigazgató. Az összegyűjtött adományok mellett új iskolatáskákat is kaptak a családok. A segítség mindenkinek jól jött, csak úgy, mint Máté Juliannának és családjának. Az asszony egyedül neveli hat kiskorú gyermekét, akik közül négyen már iskoláskorúak.

– Nagyon örülünk minden segítségnek. Lakhatási problémáink is vannak, egy éve átmeneti otthonban élünk. Nagy könnyebbség, hogy a gyerekek megkapnak néhány dolgot, amikre valóban szükségük van – mondta el az édesanya a Naplónak.

HBN–VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában