Helyi közélet

2016.08.14. 14:28

Hogyan főzzünk ízletes húslevest?

Debrecen - Ezzel az öt trükkel az ön húslevese is olyan finom lesz, mint a nagyié!

Debrecen - Ezzel az öt trükkel az ön húslevese is olyan finom lesz, mint a nagyié!

Aranyló, gyöngyöző, a vasárnap fénypontja – ez mind az ön húslevese sajátja lehet!

Habozás helyett

Nemcsak a marhát, a tyúkot vagy a csirkét is érdemes leforrázni főzés előtt. Egy nagy tálba tesszük a húsokat, és forrásban lévő vízzel meglocsoljuk, majd 5 percig állni hagyjuk. Hideg vízzel leöblítjük, és már mehetnek is a fazékba. Zsupsz rájuk egy jókora adag hideg víz, és lassú tűzön hagyjuk gyöngyözni a levest. Így a lé nem lesz zavaros!

Színe mint az arany(hagyma)

A húsleves legjobb színét kétségtelenül a zöldségek adják. Mind közül pedig leginkább a vöröshagyma, amit teljes hámozás nélkül (tehát csak a legkülső, sérült részét távolítsuk el), jó alaposan megmosva tegyünk a levesbe. A külső héja ugyanis tényleg aranylóra festi a vizet. Aki még fokozná az arany színt vagy megfeledkezik a héjas hagymáról, az a végén egy csipet sáfránnyal (ha épp nincs kéznél, akkor sáfrányos szeklicével) vagy kurkumával varázsolhat színt a levesbe!

Kockázzunk!

A hagyományos, szárított zöldségeket és fűszereket is tartalmazó leveskockák mellett kísérletezzünk, legyen még több ereje és íze a levesnek!

Időtlen gyorsaság?

Az időnkből ne pazaroljunk, a leveséből pedig semmiképp se faragjunk le! A leves főzésnek meg kell adni a módját, ugyanakkor bátran nyúljunk olyan megoldásokhoz, amik gyorsítják az előkészületeket.

Csak a gézen át!

Ha kész, egy darabka gézen szűrjük át az aranyló levest.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában