Helyi közélet

2016.08.30. 14:54

Hatmilliós adománnyal segíti az oktatást a National Instruments

Debrecen - A vállalat debreceni ügyvezetője szerint a tudás mindenek előtt.

Debrecen - A vállalat debreceni ügyvezetője szerint a tudás mindenek előtt.

Az National Istruments Hungary Kft. (NI) 6 millió forint értékben adományozott a gödöllői Szent István Egyetemnek egy Nortel CS1000 típusú digitális telefonközpontot és 700 darab asztali telefonkészüléket.



Kicsik és nagyok

Az adomány jelképes átadása augusztus 30-án a NI debreceni székhelyén volt. Ez az adományozás nem egy egyszeri alkalom volt az NI részéről, mivel már több egyetemet - köztük a Debreceni Egyetemet - is támogatott a cég, hogy azokban minőségi oktatás folyhasson, ezáltal sikeresen kineveljék a jövő szakembereit. Ábrahám László, az NI ügyvezetője elmondta, fontosnak tartják az oktatás támogatását, a cégen belül több kollégája is óraadó a Debreceni Egyetemen, és a duális képzést is elkezdik, hogy az ígéretes diákoknak lehetőséget adjanak, akiknek akár állást is ajánlanak. Emellett már az óvodai oktatástól kezdve figyelemmel kísérik a gyerekeket, az iskolákban is szakköröket tartanak, ahol a kisdiákok az életkoruknak megfelelő kihívásokon keresztül találkozhatnak a műszaki világgal.



Népszerűvé tenni

Ezekkel a módszerekkel próbálja a vállalat népszerűvé tenni a mérnöki és tudományos pályákat minden egyes gyerek számára, mivel szükség van a jó szakemberekre, akiket csak korszerűen felszerelt, versenyképes gyakorlati tudást adó iskolákban és egyetemeken lehet tanítani. A sajtótájékoztató végén Dr Ábrahám László ünnepélyesen átadta a telefonkészülékeket a Szent István Egyetem dékánjának, Dr. Markó Balázsnak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában