Helyi közélet

2016.08.19. 19:23

Harangszóval köszöntötték az új kenyeret

Nyíracsád - A nándorfehérvári diadal 560. évfordulójára emlékeztek az új kenyér ünnepén.

Nyíracsád - A nándorfehérvári diadal 560. évfordulójára emlékeztek az új kenyér ünnepén.

Az idén rendhagyó módon, a déli harangszóval kezdődött az új kenyér ünnepe a nyírségi településen. A török ellen vívott nándorfehérvári diadal emlékére 560 éve kondulnak meg a harangok délidőben a templomok tornyában, hogy mindannyiunkat emlékeztessen Hunyadi János győzelmére. Kiss Józsefné, a szociális és kulturális bizottság elnöke többek között erről, valamint államalapító szent Istvánról, mint a kereszténység meghonosítójáról, továbbá a kereszténységet fenyegető migrációs válságról, mint jelenkori problémáról is beszélt. Az ünnepi beszéd után Kiss Józsefné díszoklevelet adományozott a helyi mazsorett csoportnak, fennállásának 15. évfordulója alkalmából.

Kenyéráldás

Az elismerés átadását követően a településen élő négy felekezet papjai hálát adtak, majd megáldották az új kenyeret. Míg a színpadon a helyi népdalkör, majd a Pörgő Forgó Néptánccsoport szórakoztatta a vendégeket, addig a nemzeti viseletbe öltözött lányok szíves kínálására a közönség együtt fogyasztotta el a „falu kenyerét”.

HBN–KZE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában