Helyi közélet

2016.08.11. 11:05

Csodaszámba ment, ami a kisfiúval történt

Debrecen - Hogyan tehetjük még felejthetetlenebbé életünk egyik legszebb napját? Miért nem érdemes tovább halogatni, ha arra vágyunk, hogy formába hozzuk a testünket? Mi mindent kaphatunk a lovaglástól, amit más hobbitól talán sohasem? Tudni szeretné, merre halad az ékszerdivat? A Kontúr magazinban sok érdekesség mellett ezekre is választ kap.

Debrecen - Hogyan tehetjük még felejthetetlenebbé életünk egyik legszebb napját? Miért nem érdemes tovább halogatni, ha arra vágyunk, hogy formába hozzuk a testünket? Mi mindent kaphatunk a lovaglástól, amit más hobbitól talán sohasem? Tudni szeretné, merre halad az ékszerdivat? A Kontúr magazinban sok érdekesség mellett ezekre is választ kap.

A Hajdú-bihari Naplót is kiadó Russmedia Kft. üzleti és életstílus magazinja 42 oldalon kínál interjúkat, portrékat és más olvasnivalót a gazdasági élet, a kultúra, a gasztronómia, az életmód, az autózás, vagy akár a lakberendezés világából.

Kitörés!

„Majd jövőre!” – milyen ismerős! Kevés olyan ember van a világon, aki elégedett lenne magával. Általában a testsúlyunkkal akad a legtöbb problémánk, mégsem teszünk semmit. Egyszerűbb csak siránkozni, és közben falni a gyorskajákat. Nyáron, a bikiniszezon alatt még inkább fellángol – főként a hölgyekben – az érzés, hogy változni akarunk. Ragadjuk meg az alkalmat, ne halogassuk tovább a dolgot – lépjünk a tettek mezejére! Horváth Magdolna, az egyik debreceni fitneszterem személyi edzője az mondja, az alsótestet például kitöréssel, guggolással, padra lépkedéssel lehet a legjobban csinosítani, ezekkel a gyakorlatokkal a feneket, a combot és a vádlit is tudjuk formálni. Bővebben a Kontúr magazinban!

Horváth Magdi tanácsait érdemes megfogadni. Fotó: Magánarchívum

Merjünk vagánykodni?

A szüleink esküvőjéről fennmaradt egyetlen, a kredencen őrzött fotó alapján él bennünk valami romantikus kép egy retró lakodalomról. A pillanatról, amit disznóvágás, sátorállítás előz meg és idővel a mi születésünk követ. Az egyediség akkor aligha volt divat. Ma viszont kifejezett cél, hogy ne csak a főszereplők, hanem a násznép számára is egyetlen, emlegetendő, különleges legyen az egybekelés napja. Bojtor Gábor például arról beszélt a Kontúrnak, hogy rendezvény szervezőként maga is szívesen van jelen a lampionok és mécsesek rebegő fényében tett éjszakai házassági esküknél…

Vagány esküvő, amire még az unokák is emlékezni fognak. Fotó: Magánarchívum

Anya és nagyfőnök

Dedéné Novotni Anna a mintegy 700 embernek munkát adó, és az elmúlt évet több mint 13 milliárd forint árbevétellel záró HAJDU Cégcsoport vezérigazgatójaként ment el szülni, és évekkel később két gyermek anyukájaként, az igazgatóság alelnökeként tért vissza. Titkon (vagy nem is annyira titkon?) azt remélhette, hogy talán nyugisabb lesz így az élete; aztán persze másként alakult, mondta el a Kontúrnak a vele készült interjú során.

Dedéné Novotni Anna a Kontúr címlapján.

A név kötelez

A debreceni mester, Ötvös István munkaasztalán úgy hevernek halomban az értékes kövek, mint másén a tollak, színes jegyzettömbök, csavarok. Kézbe veszi a nemes anyagot és tudja, olyat kell letennie, amely akár több generáción át hordozza gazdája érintésének emlékét. A műhelyben az alapot ütik, kalapálják, vészjóslón hangos gépekbe teszik, csiszolják, s végül csillogó, karcmentes ékszert süllyesztenek a szaténnal bélelt, bársony borította dobozkákba. Az aranyműves beszélt a Kontúrnak a mesterségről.

Ötvös Istvánnal az ékszerekkel beszélhettünk. Fotó: Magánarchívum

Szavak nélkül

Nem hittem a csodákban, míg meg nem éltem – mesélte a Kontúrnak Makszim Lajos debreceni lovasoktató. Hajdúnánáson tanított egy gyermeket, akinek az öccse addig képtelen volt értelmes beszédre. Míg Makszim Lajos a fiúk édesanyjával beszélgetett, az egyik ló odadugta a kisebbik gyerekhez az orrát, körbeszimatolta. A kisfiú megbátorodott, ezért a nyeregbe ültették. A gyermek olyan boldog volt, hogy alig tudták leimádkozni onnan. S amikor a lovakkal zabot etettek, az eddig szavakat nem formázó emberke egyszer csak kimondta: enni.

Makszim Lajos különleges története. Fotó: Magánarchívum

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában