Helyi közélet

2016.08.15. 11:52

Az agrárium igazán szórakoztató oldala

Hajdúböszörmény - A szakmai tanácskozáson kívül az esemény fénypontja a traktorverseny volt.

Hajdúböszörmény - A szakmai tanácskozáson kívül az esemény fénypontja a traktorverseny volt.

A Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület megalakulása óta folyamatosan szervezi a hajdúk fővárosában a Hajdúsági Expót és annak keretein belül a Traktorhúzó Európa Kupák futamait.

Immár az V. Hajdúsági Expó várta az érdeklődőket a traktorhúzó versenypályának is helyszínt adó Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégiumban péntektől három napon át. Az Agrárkamarán kívül mezőgazdasági cégek, a hajdúvárosok és gépkiállítók is jelen voltak, emellett a gyermekeket is számos program várta.

Őrült futamok

A szakmai tanácskozáson kívül az esemény fénypontja az őrült futam volt, amit amatőr- és versenytraktorok vívtak a kupáért. A MITAS Traktorhúzó Európa Kupa futamai első napján a Light Modified kategória 3,5 tonnás, kerozinnal hajtott versenytraktorai mérték össze erejüket, míg vasárnap a ProStock dízelmeghajtású versenytraktorok küzdelme következett. A traktorhúzás a megszállottak sportja - írta az agrarszektor.hu.

Akik látták a show-t, vagy megnézik az abból készülő idei kisfilmet, bizonyosan megerősítik ezt.

HBN


Hajdúböszörmény – Nagyszerű képek a péntek délutáni hajdúböszörményi traktorkarneválról, a Traktorhúzó Európa Kupa felvezetéséről.


Hajdúböszörmény – Szombaton sem állt le az egyik legnagyobb magyar agrárbuli, a V. Hajdúsági Expo, illetve a közönség a Traktorhúzó Európa Kupa versenyeit is megnézhette.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában