Helyi közélet

2016.07.12. 12:50

Teljesen leburkolják a Biczó-kert legforgalmasabb utcáját

Debrecen - Több év alatt készül el teljesen a burkolat a Biczó István-kert egyik főutcáján.

Debrecen - Több év alatt készül el teljesen a burkolat a Biczó István-kert egyik főutcáján.

Nagy munkagépek vonultak fel az elmúlt napokban a Biczó István kertben, a Monostorpályi utat és a Diószegi utat összekötő Csárda út Monostorpályi út felőli végénél. Zajlik a viszonylag nagy forgalmú, jelenleg csak némi kaviccsal megszórt Csárda út leaszfaltozásának első üteme.

A polgármesteri hivatal kérdésünkre azt közölte, hogy idén 11 utcában tudnak szilárd burkolatot kialakítani a városban. Ezen utcák közül az egyik a Csárda út, ahol az első ütemében most 100 méter hosszan terítenek le aszfaltot, az összesen 1 900 méter hosszú utcában. A tervek szerint a burkolat 5 és fél méter széles lesz, a csapadékvíz elvezetésére 350 méter hosszan zárt csatornát építenek ki. A kivitelező Nagymester Kft. a munkát várhatóan július 13-ára fejezi be. (Ezt az időpontot a kedvezőtlen időjárási körülmények befolyásolhatják.)

A Csárda út további szakaszai az elkövetkezendő években kapnak majd szilárd burkolatot. Mivel a beruházás állami támogatásból valósul meg, az ott lakóknak ehhez már nem kell befizetniük az eddigi önerős lakossági útépítések során kiszabott, ingatlanonkénti 55 ezer forintos hozzájárulást – válaszolta a polgármesteri hivatal.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában