Helyi közélet

2016.07.10. 12:10

Szezonkezdet

<em>Életünket alighanem szezonok szerint éljük, hiszen az évszakok olykor napról napra változnak, úgyhogy jobban tesszük, ha szezonokra állítjuk be magunkat. Mert, ami most elkezdődött – legalábbis reményeink és ismereteink szerint, az a nyári szezon</em>. Réti János írása.

Életünket alighanem szezonok szerint éljük, hiszen az évszakok olykor napról napra változnak, úgyhogy jobban tesszük, ha szezonokra állítjuk be magunkat. Mert, ami most elkezdődött – legalábbis reményeink és ismereteink szerint, az a nyári szezon. Réti János írása.

Iskolaszünettel, virágkarnevállal, üdüléssel, wellnesszel és fitnesszel. Majd ezután következik az őszi, amit iskolaszezonnak is szoktunk nevezni, amikor a gyerekek az új batyujukat hurcolva járkálnak üzletről üzletre és persze egyre inkább az iskolába. Még alig ocsúdnak fel és már kezdődik a karácsonyi szezon, aztán a báli szezon húzza a talpalávalót és már jön is a tavasz!

Az idei évet – nem mindig van ez így – cifrázza a labdarúgó Eb, a kvótákat ígérő világversenyek sora és mindennek csúcsán az olimpia, reményekkel telve. Persze a gasztronómia is tudja mi a módi hiszen van eperszezon, körteszezon, (minden évben epedve várom a vilmoskörtét) dinnyeszezon és a jó hosszas almaszezon is meghozza a maga rendezvényeit. Mert rendezvény az volt, van és lesz bőven, hiszen nálunk az egy főre eső felhajtás, minimum kettő, ha nem több. És mindig mindenütt telt házak várják a lábujjhegyen tolongó érdeklődőket, akik aztán kikapcsolódnak kedvükre! Jöhet a wellness, ott a fitnesz és mindenki boldog. Hogy őszinte legyek, én sajnálom a valamikori SZOT üdültetés intézményét, mert a kisebb, nagyobb és még nagyobb üdülőkben szerencsés esetben olykor egész jó társaságok is össze tudtak rázódni az A, és a B menü fogyasztása közben. Most nincsenek turnusok, hanem családok, társaságok mennek időt tölteni, de a régi jó ismerkedési estek odalettek a fakanalas tánccal, meg a lábtenisz bajnokságokkal együtt.

Mindenki csináljon, amit akar! A kérdés már csak az, hogy mit? A „vendégéjszakák” száma egyre nő, csakhogy a társaság könnyen lehet, hiányos. Mert az újpesti Izzós család, nem tud ismeretségre szert tenni Győriek vagy Csepeliek között, hanem élik a maguk életét. Joggal lehetünk kíváncsiak arra, hogy vajon hány wellness-, fitnesz-társaság keresi a helyét és hangulatát, akik olyan nagyon otthon sem tudnak egymással mit kezdeni! De éppen ezért vigyázat, a szezon indul!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában