Helyi közélet

2016.07.07. 12:44

Szépkorúak az egészségért fesztiváloztak

Cegléd - Népes küldöttség képviselte Debrecent a Szépkorúak Testébresztő Fesztiválján, két első hellyel.

Cegléd - Népes küldöttség képviselte Debrecent a Szépkorúak Testébresztő Fesztiválján, két első hellyel.

A vetélkedőn öt korcsoportban ötven gyakorlóhely várta a lelkes indulókat, ahol már a részvételért is járt egy pecsét a menetlevélen. Aki még jeleskedett is a feladatok teljesítésében, az plusz stemplit kapott. A teljesítendő feladatok között volt többek között ügyességi játékok (célba dobás, rúgás, kosárba dobás), 312 meridián torna, nordic walkingos gyaloglás, darts. Zenés ritmusok adtak lelkesítő energiát a tánc kedvelőinek.

Egészségmegőrzés

A nap folyamán 34-féle ingyenes szűrővizsgálaton, fizikai teszteken ellenőrizhették le egészségi állapotukat az idősek. A pontvadászat 10-14 óra között zajlott, majd következett a korosztályonkénti eredményhirdetés, ahol értékes jutalmak várták a je­leskedőket. Ám, akiknek nem sikerült a dobogós helyezés, azok se biztos, hogy üres kézzel távoztak, ugyanis sorsolás útján is lehetett ajándékokhoz jutni. Azok részére pedig, akik a ceglédi termálvízben akarták kilazítani a nap fáradalmait, ingyenes belépőket biztosítottak a gondos házigazdák.

Két debreceni győztes

A debreceniek a mozgósítási versenyben is jeleskedtek. A legnépesebb csapatot a Kortalanul Fitten gyalogló klub adta, de képviselte magát a Poroszlay úti meridián csoport, a Szív Egyesület, és az Avon futóklub is. Ami pedig az eredményességet illeti, nemcsak az a szlogen nyert: „nem a győzelem, a részvétel a fontos”, hanem két korcsoport győztesnek is tapsolhatott a hálás közönség. Sarkadi Judit a 60-65 évesek korcsoportjában gyűjtött 191 pontjával vehette át a győztesnek járó ajándékcsomagot. – Nem ittam, nem ettem, csak végighajtottam az állomásokat, csurom víz lett a mezem – értékelte teljesítményét a bajnok. Hozzátette: a rolleres feladat annyira megtetszett, hogy elhatároztam veszek egyet magamnak. Kiss Erzsébet a fesztiválok történetében harmadik alkalommal nem talált legyőzőre, immár a hetven éven felüliek között.

A résztvevők egyöntetűen dicsérték a rendezés színvonalát, a jó levegőt. Megállapították, hogy az otthoni csoportjukban végzett rendszeres mozgás hatására milyen jó erőállapotban vannak. – Jó volt ismét gyereknek lenni – tette még hozzá, Zolnayné Kati.

HBN–KE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában