Helyi közélet

2016.07.06. 13:05

Olvasói levél: Kerekezők a virágágyban

Debrecen - <em>A meghirdetett tiszta, virágos, fás és parkos Debrecenért mozgalomhoz városunkban sok tettre kész, becsületes munkásember, társasházak, lakóközösségek csatlakoztak, hogy környezetüket szebbé és tisztábbá tegyék</em>.

Debrecen - A meghirdetett tiszta, virágos, fás és parkos Debrecenért mozgalomhoz városunkban sok tettre kész, becsületes munkásember, társasházak, lakóközösségek csatlakoztak, hogy környezetüket szebbé és tisztábbá tegyék.

Sajnos, sokaknak azonban kárba vész áldozatos munkájuk, mert akad bőven felelőtlen ember. Az elmúlt év július hónapban a tettesek mit sem törődtek azzal, hogy mennyi, milyen kárt okoztak az utcán.

Nagy csörömpöléssel és kiabálással jelezték lakótársaim, hogy a virágágyban alig maradt virág – a legszebbeket kiszedték! Előtte nap délután még gyönyörködtünk bennük, másnap hajnalra összegázolva, kiszedve, összetörve, virágkaróstól, drótostól ott hevertek a virágok a földön. A tettesek felismerhetők voltak. A gépkocsivezetők minden egyes nap a padkaszegélyen belül hajtanak. Az útszegélytől befelé teljes hosszan, megközelítőleg, mintegy méter távolság el van hagyva.

Érthetetlen, hogy egyes emberek, miért ilyen felelőtlenek és miért okoznak kárt másoknak. (Ismerem őket, a rendszámot is felírtam, várok még.) Újból itt a július! Tudom, azt mondanák: elismerjük, hogy kárt okoztunk, mennyit fizessünk? Nincs az az összeg, amit fizetni tudnának. Itt az Alkotmány utca 8. szám alatt mindannyiunknak sok-sok fáradozása vész kárba mindezzel!

Ugyancsak helytelennek tartom, hogy az elültetett palántákat és még a virágokat is leszaggatják a járdán közlekedők. Ha szólunk, akkor még nekik áll feljebb. Amit eddig tapasztaltam, mindegyik teljesen megdöbbentő volt.

- Bagosi Antal, Debrecen -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában