Helyi közélet

2016.07.01. 08:56

Nekrológ: elhunyt „a legdebrecenibb költő” lánya

Budapest - Életének 90. évében, május 24-én Budapesten elhunyt Gulyás Klára irodalmi muzeológus.

Budapest - Életének 90. évében, május 24-én Budapesten elhunyt Gulyás Klára irodalmi muzeológus.

Gulyás Klára Debrecenben orvostudományi tanulmányokhoz fogott, de Budapesten a bölcsészetre váltott, miközben aktív tagja volt a NÉKOSZ-mozgalomnak.

Pályáját a Népszava újságírójaként kezdte, majd a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársaként folytatta nyugdíjazásáig. Különösen értékes munkát végzett édesapja és Németh László levelezésének sajtó alá rendezésével, (Egy barátság levelekben Merva Máriával közösen, 1990.) ami egyúttal bő forrása a huszadik századi magyar-, különösen a debreceni irodalom tanulmányozásának.

Fontos információkkal segítette a Gulyás Pál-monográfia létrejöttét is. Munkásságáról vasárnap a Kossuth Rádió is megemlékezett egy régebbi beszélgetés újrasugárzásával Az utóbbi években betegeskedett, ez év elejétől a kórházi ágyat nyomta. Szívelégtelenség következtében hunyt el.

A temetési szertartást július 1-jén 14 órai kezdettel rendezik a budafoki evangélikus templomban, végső nyughelye a templom urnatemetőjében lesz.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában