Helyi közélet

2016.07.05. 15:10

Mesés ékszerek a Tímárházban

Debrecen - Idén harmadik alkalommal hirdette meg a Tímárház a Kösöntyű Ékszerkészítő Pályázatot.

Debrecen - Idén harmadik alkalommal hirdette meg a Tímárház a Kösöntyű Ékszerkészítő Pályázatot.

A cél az volt, hogy ráirányítsák a figyelmet a természetes anyagokra, illetve arra, hogy a klasszikus gyöngyfűzéssel készült ékszerek mellett számtalan más anyagot fel lehet használni az ékszerkészítéshez.

Harmadik éve változatosabbnál változatosabb alapanyagok kerültek fel a palettára, így többek között bőrből, papírból, drótból és más fémekből, valamint számtalan különböző technikával megalkotott darabok érkeztek. Különlegessége a pályázatnak, hogy míg az első évben csupán Debrecenből pályáztak, addig mára a megye határain kívül is népszerűvé vált, hiszen Szentendréről, Budapestről és Szolnokról is érkeztek alkotások.

Huszonnégy alkotó 30 pályaművet adott be. A zsűri főként ékszerészekből áll, akik nem csupán a munkák szépségét, de viselhetőségét, technikai megoldásait is szempontként értékeli.

A Kösöntyű III. Ékszerkészítő Pályázat 2015. évi nyertesének, Faragó Tímea ékszerkészítőnek a kiállítás-megnyitója július 8-án, pénteken, 17 órakor kezdődik a DMK Tímárház - Kézművesek Házában (Debrecen, Nagy Gál István u. 6.).

Köszöntőt mond: Mátrai - Nagy Andrea, a Debreceni Művelődési Központ szakmai osztályvezetője, a Tímárház - Kézművesek Háza egységvezetője.

A kiállítást megnyitja: Verdes - Sepely Orsolya, a Fazekas Mihály Gimnázium tanára.

A megnyitó alkalmából kihirdetjük a 2016. évi Kösöntyű III. Ékszerkészítő Pályázat nyerteseit.

A kiállítás augusztus 26-ig tekinthető meg a Tímárház nyitvatartási idejében.

- Debreceni Művelődési Központ -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában