Helyi közélet

2016.07.15. 13:54

Még kevesebbe kerülhet a papírmunka

Debrecen - A polgárok dönthetnek arról, mely állami díjak mérséklődjenek, vagy szűnjenek meg.

Debrecen - A polgárok dönthetnek arról, mely állami díjak mérséklődjenek, vagy szűnjenek meg.

Mivel a tavalyi állami rezsi-, és bürokrácia csökkentésről szóló kezdeményezés sikeres volt, – megyénkben 9860-en válaszoltak az erre vonatkozó kérdésekre – idén is lesz, van ilyen – jelentette be Rácz Róbert kormánymegbízott, a Hajdú Bihar Megyei Kormányhivatal vezetője egy a megyeházán tartott sajtótájékoztatón. Elmondta: a múlt esztendőben az állami hivatalokban ügyet intéző polgárok válaszai alapján 20 hatósági eljárás díját csökkentették, vagy törölték el. Nem kell már fizetni például az első jogosítvány megszerzéséért, a felsőoktatásba való jelentkezésért és az erkölcsi bizonyítványért. Ezen mérséklések jóvoltából a polgárok csaknem 10 milliárd forintot takarítottak meg – ismertette a kormánymegbízott.

Három témakör

Idén a Miniszterelnökség által kezdeményezett újabb nemzeti konzultáció keretében háromféle erre vonatkozó nyomtatványt készítettek, melyek a járási hivatalokban és a kormányablakokban érhetőek el. Az első papíron azt kérdezik a polgároktól, a vállalkozóktól, melyek azok a további ügyintézési díjak, amelyeket megszüntetnének. (10-10 lehetőség közül 4-4-et lehet választani.) A második lapon arra várnak választ, mely hatósági eljárásokat egyszerűsítenék. A harmadikon pedig azt kérdezik az emberektől, melyek azok a most engedélyköteles ügyek, amelyeket elég lenne csak bejelenteni – közölte Rácz Róbert.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában