Helyi közélet

2016.07.12. 14:27

Küldjön hírt! - Egy családként ünnepeltek a bihartordaiak

Bihartorda - 2016. július 9-én Bihartordán roma kulturális napot rendeztek, ahol romák és nem romák családias hangulatban tudtak együtt szórakozni, ünnepelni.

Bihartorda - 2016. július 9-én Bihartordán roma kulturális napot rendeztek, ahol romák és nem romák családias hangulatban tudtak együtt szórakozni, ünnepelni.

A gyerekeket kézműves foglalkozás, arcfestés várta, a felnőtteknek vetélkedőket szerveztek, a fiúknál nagy sikert aratott a kerékdobáló verseny, a lányoknál pedig a limbóverseny.

A délután folyamán felléptek Bihartorda gyöngyei, a Nagyrábéi Komalányok, valamint a sztárvendégek Bodnár Natália és a V-Zoy. Vacsorával is készültek, a vendégeket csülökpörkölttel és savanyúsággal kínálták.

Szép környezetben, családias légkörben ünnepeltük idén a második Roma Kulturális Családi Napunkat. Hogy épp ez a rendezvény neve? Mert mindenki számára a család a legfontosabb, biztonságot nyújt és szeretet nyújt, mi, bihartordaiak pedig egy család vagyunk. A rendezvényt erre a szeretett családias légköre építettük fel, s igyekeztünk, hogy mindenki megtalálja a magának megfelelő programot.

Szeretnénk köszönetet mondani a bihartordai önkormányzatnak, hogy biztosította számunkra a helyszínt, valamint a helyi polgárőrségnek és rendőrségnek, akik közösen vigyázták a helyszínt.

Köszönet jár a bihartordai általános iskola tanári karának, Nagyrábé községi önkormányzatának, Nagyrábé Roma Nemzetiségi Önkormányzatának, valamint a Bihartordai Református Egyházközség Diakóniai Központjának.

Hálásak vagyunk a Polgár Alapítvány igazgatójának, dr. Szőke Juditnak, aki már három éve kíséri figyelemmel és segíti munkánkat. Meg kell említenünk még a Debrecen Nagyerdőért Egyesület vezetőjét, Marincsák Ibolyát is. Mindenkinek köszönet, aki valamilyen formában hozzájárult segítségével a rendezvény lebonyolításához. Fegyver Lajos három héten keresztül készítette fel a gyerekeket a közös produkcióra, ami remekül sikerült, nagy élményben részesítettek minket.

Nem szeretnénk kihagyni senkit sem, aki jelenlétével megtisztelte az eseményt.

Bízom benne, hogy elindul egy olyan szemléletmód-váltás, amely a felnövekvő generációt motiválhatja és jó példát állítva megmutatja, hogyan lehet békésen egymás mellett élni és az előítéleteket lebontva, egy új irányvonalat indítani a mindennapi életünkbe. Ilyen és ehhez hasonló programokkal szeretnénk a felnőtteket és főleg a gyerekeket ösztönözni a helyes értékrend kialakítására, amelyet egymásnak adunk át.

Ez a rendezvény megmutatta: igenis tudunk egy család lenni!

- Horváth Tiborné Mohácsi Tímea, a Bihartordai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában