Helyi közélet

2016.07.16. 20:30

Kártalanítás

<em>Elegáns, zakós, nyakkendős, jól fésült fiatalember, kezében fekete dossziéval. Ezt a fényképet közölte egy újság bizonyos S. Péterről, akiről első ránézésre azt gondolhatnánk, talán ügyvéd, vagy bankár, esetleg politikus. Ám ha jobban megnézzük a fotót, a csuklója körül valami fényeset láthatunk, mely azonban nem egy hozzáillő, divatos karkötő, hanem bizony bilincs – a hozzátartozó vezetőszárral, és egy jól megtermett fegyőrrel egyetemben.</em> Kenyeres Ilona írása.

Elegáns, zakós, nyakkendős, jól fésült fiatalember, kezében fekete dossziéval. Ezt a fényképet közölte egy újság bizonyos S. Péterről, akiről első ránézésre azt gondolhatnánk, talán ügyvéd, vagy bankár, esetleg politikus. Ám ha jobban megnézzük a fotót, a csuklója körül valami fényeset láthatunk, mely azonban nem egy hozzáillő, divatos karkötő, hanem bizony bilincs – a hozzátartozó vezetőszárral, és egy jól megtermett fegyőrrel egyetemben. Kenyeres Ilona írása.

A fotó láttán sokakban felmerülhet a kérdés, ugyan mit követhetett el ez a szimpatikus fiatalember? Hát, nem egyébbel gyanúsítják már közel egy évtizede, mint egy pénzváltással foglalkozó házaspár megölése, kifosztása, fegyveres támadások, valamint egy tescos pénzszállító autó kirablása. Mivel azonban neki is vannak személyiségi jogai, panasszal élt az előzetesben elszenvedett sérelmeiért, ezek történetesen: a meleg víz hiánya, az étel rossz minősége, nem megfelelő hajvágás, no meg azon is felháborodott, hogy neki kisebb udvaron kellett megejtenie a szokásos napi sétáját, mint a társainak. Ilyen és hasonló égbekiáltó bűnök miatt panaszolta be a neki sok éve ingyen kvártélyt biztosító bv-intézetet, és mit ad Isten, felháborodása nemhogy meghallgatásra talált, hanem még kártalanították is, méghozzá többször, több millió forinttal a szegény, szenvedő embert.

És íme, itt a másik örömteli hír, mely gondolom, szintén osztatlan sikert arat hazánk polgárai körében: az éjszaka császáraként elhíresült, többek közt rendőrök megvesztegetésével és adócsalással is vádolt V. László előzetes letartóztatását 250 millió forintos óvadék ellenében megszüntették, és ezt a drága jó embert házi őrizetbe helyezték. Ebből is látszik, hogy az igazságszolgáltatás mégis csak kiválóan működik hazánkban. Egy szerencsétlen, meggyötört, meghurcolt, személyiségi jogaiban sokáig korlátozott, bűnözőnek kikiáltott áldozat végre méltó helyre került: szerény otthonában várhatja tovább az általa őt méltán megillető felmentő ítéletet. Amely után bizonyára majd úgy véli, visszakapja becsületes munkával megkeresett, jelenleg óvadékra pazarolt millióit is.

No, ilyen hírek olvastán nyílik ki az a bizonyos bicska a becsületes, törvénytisztelő állampolgárok zsebében. Csak ki ne szakítsa a vásznat! Azért ugyanis nem jár kártérítés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában