Helyi közélet

2016.07.06. 16:39

Hónapokon át bántalmazta testvérét

Debrecen, Nádudvar - A bűncselekmény elhárítására idős kora miatt korlátozottan képes nőt ölt a férfi.

Debrecen, Nádudvar - A bűncselekmény elhárítására idős kora miatt korlátozottan képes nőt ölt a férfi.

Emberölés, valamint folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés kísérletének bűntettében 20 év fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék Ny. Józsefet a szerdai tárgyaláson. Az első fokú ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett. A bíróság a vádlott előzetes letartóztatást fenntartotta.

Indulatra hajlamos

A sértett 2012. második felében költözött testvére házába. Együttélésük kezdetben zökkenőmentes volt, ám később a mindennapos együttélés sok nézeteltérést szült közöttük. 2013. őszén Ny. József már több alkalommal bántalmazta az asszonyt, aki a féltestvére agressziója miatti félelmében többször elkóborolt otthonról, volt, hogy csak napok múlva találtak rá. Az asszony pszichiátriai kezelése után a gyámhivatal a sértett egyetértésével 2014. májusában Ny. Józsefet rendelte ki gondnoknak. A sértettet a Gyámhivatal munkatársának 2014. november végi látogatását követően a vádlotton kívüli más többé nem látta, a vádlott az otthonába senkit nem engedett be. 2015. április 6-án Ny. József olyan súlyosan bántalmazta a testvérét, hogy az asszony belehalt sérüléseibe.

Dr. Balláné dr. Szentpáli Edit tanácselnök az ítélet szóbeli indokolása során kiemelte: a vádlott indulatra hajlamos, dominanciára törő személyiségét a szakértők és az eljárás során meghallgatott tanúk valamennyien igazolták. Az idős sértett ismerte testvére személyiségét, azonban egyedül élt, kereste valakinek a kapcsolatát, akart a vádlottal élni, elfogadta támogatását, irányítását. Azt, hogy a sértett halálához vezető bántalmazás pontosan mikor kezdődött – április 6-án, vagy egy-két nappal korábban – az orvosszakértők sem tudták megállapítani. A következményekbe belenyugodva járt el akkor, amikor későn értesítette a rendőrséget.

A büntetőügy másodfokon a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

HBN


Nádudvar – Ütötte-verte pszichés beteg nővérét, akinél elérte, hogy ne szedje a felírt gyógyszereket.


Nádudvar - Megölte a nővérét egy férfi a Hajdú-Bihar megyei Nádudvaron. A most kezdődött bírósági tárgyaláson kiderült, hogy a gyilkos nagyon agresszív volt, korábban két feleségét és nővérét is rendszeresen verte. A szomszédok azonban hiába hívták ki számos alkalommal a rendőröket, az asszony nem tett feljelentést a testvére ellen, mert szerette.


Nádudvar - Megölte a nővérét egy férfi a Hajdú-Bihar megyei Nádudvaron. A gyilkosság után kihívta az ügyeletes orvost azzal, hogy a féltestvére nem lélegzik. A nő sérülései viszont a rendőröknek gyanúsak voltak, ezért a férfit letartóztatták. A férfi ellen most emeltek vádat. Ott élők szerint korábban is rendszeresen verte a nővérét. Volt, hogy a nő több napig a nádasban aludt, hogy ne kelljen hazamennie.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában