Helyi közélet

2016.07.03. 16:33

Hetente nagyjából ezren használják a Nagyállomásra vitt jegyautomatákat

Debrecen - Néhány hete jegykiadó automaták jelentek meg a debreceni Nagyállomáson. A három gép az indulási oldalra, az érkező-induló vonatokat mutató nagy monitortól balra állították fel.

Debrecen - Néhány hete jegykiadó automaták jelentek meg a debreceni Nagyállomáson. A három gép az indulási oldalra, az érkező-induló vonatokat mutató nagy monitortól balra állították fel.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága kérdésünkre azt közölte, hogy ezek az automaták ugyanolyanok, mint amilyeneket a debreceni 2-es villamos vonalára tavaly helyeztek ki. Az egyenként 7 és fél millióba kerülő gépekből a MÁV-START és a GySEV belföldi hálózataira vásárolhatók menetjegyek, bérletek, pót- és helyjegyek, kerékpárjegyek, illetve élőállat (kutya) jegyek. Az előzetesen, a világhálón vett jegyek átvétele, kinyomtatása is lehetséges ott. Az sem jár pórul, aki a gépektől áfás számlát kér. Ehhez azonban az ügyfélszolgálatnál, vagy az interneten előzetesen regisztrált ügyfélkód szükséges.

A masinák nemcsak vásárlásra szolgálnak, hanem az utasok tájékoztatására is alkalmasak. Képernyőiken elérhető az induló és az érkező vonatok listája, lehet útvonalat tervezni, de segítségükkel az is kiderülhet, hogy milyen kedvezmények vehetők igénybe a vonatokon. Az automatáknál a nap huszonnégy órájában készpénzzel és bankkártyával is lehet fizetni.

Az „erőseknek” is ellenállnak

A gépek telepítése óta eltelt időben azok kihasználtsága a duplájára nőtt, hetente átlagosan több mint ezren használják. A legtöbben – csaknem 300-an – péntekenként. A három automata ugyanakkor a debreceni Nagyállomás jegyforgalmának jelenleg mindössze az öt százalékát adja – olvasható a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának válaszában.

Az is kiderült, hogy a gépek „vandálbiztosak”, mindenben megfelelnek a vonatkozó hazai és nemzetközi előírásoknak, valamint távfelügyelet alatt állnak. Időnként előfordul egy-egy meghibásodás, ilyenkor – a szükséges alkatrésztől függően – egy-két napon belül megjavítják.

A kedvező tapasztalatok miatt a vasúttársaság azt tervezi, hogy néhány napon belül a hajdúszoboszlói állomáson is felállít egy ilyen berendezést.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában