Helyi közélet

2016.07.07. 19:18

Halasnapokhoz a városnap

Tiszafüred - Kelet-Magyarország és ezen belül a Tisza-tő fejlődését támogatja a kormány.

Tiszafüred - Kelet-Magyarország és ezen belül a Tisza-tő fejlődését támogatja a kormány.

Ezt Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára jelentette ki köszöntőjében Tiszafüreden a város napja alkalmából csütörtök délután a Kovács Pál Művelődési Központban megtartott ünnepi képviselő-testületi ülésen.

A mintegy 11 ezer lakosú település 1984-ben kapta meg a városi címet. 2016-tól kezdődően Tiszafüred legnagyobb, immár országos hírű rendezvényéhez, a Halasnapokhoz kapcsolódóan, annak mintegy nyitó rendezvényeként tartja Tiszafüred a városnapot. Az ünnepi képviselő-testületi ülésen itt voltak a kisváros testvérvárosainak képviselői is.

- Nincs olyan személyes érdek, amely előbbre való lenne a város érdekénél - fogalmazott Ujvári Imre polgármester beszédében. - Tiszafüred a Tisza-tó legjelentősebb települése, amely az utóbbi években a fejlődés útjára lépett - tette hozzá.

Az ünnepi képviselő-testületi ülésen átadták a város elismeréseit is. Díszpolgári címet kapott dr. Kiss Bálint szülész-nőgyógyász főorvos (postumus), dr. Kékessy Dezső András, hazánk volt párizsi nagykövete, valamint dr. Kékessy György dísznövénykertész.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában