Helyi közélet

2016.07.30. 19:36

Gyerekek alkothattak

Álmosd - A fiatalok mindennap egy-egy új technikát próbálhattak ki.

Álmosd - A fiatalok mindennap egy-egy új technikát próbálhattak ki.

Hatodik alkalommal szervezett a Biharért Alapítvány képességfejlesztő tábort, leginkább a régió rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekei részére Álmosdon. Az utóbbi években meghívták a Székelyhídi Gyermekotthon több kis lakóját, illetve nevelőjét is, 2015-ben pedig a Bihari Állami Gondozottak Egyesületének részére is szerveztek 1 hetes alkotótábort. Ez évben az ifjú tehetségek felkutatása volt a cél, melynek során 16 álmosdi diák képezhette magát. Természetesen a pihenőidőben a Naplót is szívesen olvasták a gyermekek.

– Nagyon örülünk, hogy ezen a nyáron álmosdi iskolásoknak is volt lehetősége a művészeti táborban alkotni. Minden nap egy-egy technikát próbáltunk ki. Készítettünk aszfaltrajzokat, rajzoltunk grafittal, pasztellel, tájképet festettünk akvarellel, montázsokat is alkothattunk, batikoltunk, képekben idéztük fel a nyarat és a közelgő Olimpiát. Egész héten nagyon sok örömben és vidámságban volt részünk, nagyokat nevettünk és jókat játszottunk, melyért nagyon hálásak vagyunk – fogalmaztak a gyerekek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában